KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Szilveszteri Hegyimaraton

Sikeres évzárás - frissítve!

17. alkalommal köszöntötték a futók az év utolsó napját a Zalaegerszeg környéki hegyeken, hogy 11-, 24-, vagy 42 kilométert tegyenek meg. A napsütéses, tiszta időben élmény volt a mozgás a több, mint 200 indulónak, köztük sok-sok kanizsainak is.
Futóklubunkból mindenki sikeresen teljesítette a maga elé kitűzött távot, ráadásul sok szép eredmény is született.
11 kilométeren Kolonics Tamás pályacsúccsal nyert, Vránicsné Ildi pedig 3. lett. Ugyanazen a távon kategóriagyőztes lett Góberné Györgyi, Vránics Virág pedig második. Rajtuk kívül Rudolf Rita, Molnár Zoltán, Perneczki Gábor és Katz Rudolf teljesítette azt a távot.
A 24 kilométeres távon Gadányi Bálint minimális hátránnyal lett második (korosztályos első), míg Varga Józsi kategóriájának 3. helyét szerezte meg.
A maratoni távon Lubics Szilvi magabiztos győzelmet aratott, Vajda Anita 4., korosztályos 3. lett, Rudolf Tamás pedig hatalmas csatában bronzérmet szerzett. Lubics György korosztályos 2. lett, akit nem sokkal követett Köves Péter, Bódi András és Sznopek József, akik mind nagyszerűen helytálltak ezen a nehéz pályán.
A versenyt baráti beszélgetés, pezsgőzés zárta.
Kezdődhet egy új év!
Részletes eredmények itt!
Képek az eredményhirdetésről itt!
A verseny honlapja, Rudolf Tomi beszámolójával itt!
Képek itt!


Célegyenes

Év végi hajrá

Itt a célegyenes - legalábbis ami a 2011-es évet jelenti, hisz lassan vége az esztendőnek. A célegyenesben viszont illik még futni, még akkor is, ha ultra a táv, jelesül 365 nap.

Így természetesen futóklubunknál sem telnek eseménytelenül ezek a napok: kezdődött a hagyományos Mikulás futással egerszegi társainkkal, mikor is néhányan a Zalaegerszegi Hegyi Maraton távját tudták maguk mögött mikuláscsomaggal a birtokukban.

Ezt követte a már szintén megszokott karácsonyi futás, mely az idén kevésbé volt havas és jéghideg, de a hangulat ugyanolyan baráti volt. Képeket itt találsz!

De, hogy ne csak fussunk, hanem mulassunk is, ezért találkoztunk az évzáró vacsorán, hogy közösen értékeljük az évet, és szövögessük a jövő évi terveinket.

Aki pedig kíváncsi arra, hogy mi is történt 2011-ben velünk, az kattintson ide!, hogy Vágó Bogi utánozhatatlan szemszögéből nézve ismét átélhessen néhány jeles pillanatot.


Hangulatjelentés Siófokról

Miért kell elmenni?

Farkas Edit 1 óra 55 perc alatt teljesítette a Balaton Félmaratont november 20-án Siófokon. Ha csak a tényekre vagyunk kíváncsiak, akkor a hír ennyi. De mennyi minden van a száraz adatok mögött...
Aki még nem futott versenyen, az olvassa el Edit írását. És aki futott már, csak elfelejtette, az is. Aki gödörben van, az is. És aki nem, az is. Ajánljuk!

Edit gondolatait itt olvashatod!


Beszámoló

Szezonzáró verseny Siófokon

Bálint a célban Rekordlétszámú futó vett részt a 8. Balaton Maraton és Félmaratonon Siófokon, és ebből a futóklubunk is kivette a részét, hiszen összesen 25 versenyzőnk állt rajthoz: részben a 2 napos, 3 felvonásból álló maratonon, részben a vasárnapi félmaratonon.


A verseny szokás szerint remek hangulatú volt, a futókat a hideg, kissé borús idő sem kedvetlenítette el, sőt megerősítést nyert, hogy jó együtt lenni, jó közösen futni a Balaton partján, és nem csak a nyári melegben, hanem a ködös őszben is...


A Kanizsai Futóklubból Gadányi Bálint szerepelt a legkiválóbban, ő 6. helyezést ért el az abszolút rangsorban 2:41:02-es idejével.


Gratulálunk Bálintnak, és minden résztvevőnek!

A versenyről szóló értékeléseket itt olvahatjátok! A lista a beérkezett beszámolókkal folyamatosan frissül, úgyhogy időnként nézzetek vissza!

Képek, eredmények itt!


Díjátadás

Lubics Szilvia az év ultrafutója

A Baján megrendezett ultrafutók találkozóján, ünnepélyes keretek között adta át Ujj Zoltán az Ultrafutók Magyarországi Szövesége elnöke az év ultrafutóinak járó díjat.

A hölgyek között Lubics Szilviát választották 2011 legjobbjának. Az UMSZ elnöke méltatta Szilvia eredményeit, amely alapján kiérdemelte ezt az elismerést. Ezek pedig a seregnoi 100 km-en elért nemzetközi "A" szint, a 6 óráson elért országos csúcs, az Ultrabalatonon-, és természetesen a Spartathlonon aratott győzelme.

A férfiaknál Mazur Béla kapta meg a díjat, a sárvári 24 órás OB-n 245 km-el elért elsősége, és az UB-n elért legjobb magyar teljesítménye okán.

Gratulálunk!


Beszámoló

Sárvár-fürdő félmaraton

Az elmúlt szombaton került megrendezésre az immár hagyományos Sárvár-fürdő félmaraton. Kellemes futóidő fogadta a nagyszámú indulót – 110 egyéni és 32 csapat vágott neki a klasszikus távnak. Egy kört kellett futni, jól futható pályán, a Sárvár környéki településeken át.

Egyéniek között Rudolf Tamás volt a leggyorsabb (1:23:19, új PB). Őt szorosan Vránics László követte (1:24:16) majd Vránics Álmos nagyszerű időt futva, alig lemaradva apától (1:27:52). Köves Péter egyéniben is indult és végig a családdal futva 1:46:09 alatt ért célba. Hamarosan érkezett Tóth Nikolett is (1:46:55). Góber Csabáné Györgyi kereken 2 óra alatt teljesítette a távot (2:00:43), a sérüléssel bajlódó Sznopek József 2:05:30 alatt ért célba.
Csapatban a Köves család (alias SASY BT) képviselte a kanizsai színeket, 1:46:09-es idővel a férfi váltóknál a 16., kategória 4. helyezést sikerült elérni.

A képzeletbeli dobogóra Vránics Álmos (kategória második helyezés), valamint Györgyike (kategória első helyezés) állhatott fel, de mindenki kapott névre szóló emléklapot.
Eredménylista itt!

Végül kihirdették a Félmaratonokat Fut6sz Kupa végeredményét is. Minden teljesítő ajándékcsomagot kapott amelyhez klubunk egy-egy üveg, erre az alkalomra szólón felcímkézett borral járult hozzá. A sorozatban Györgyike megnyerte a kategóriáját, Niki pedig második helyen végzet. Gratulálunk nekik az egész szezonért!
Eredménylista itt!


Beszámoló

Sri Chinmoy maraton - Győr

Köves Péter vett részt november 6-án a győri maratonon, ahol 3 óra 35 perces eredménnyel korosztályos 4. helyezést ért el.

Péter így számolt be az eseményről: "a pálya egy állítólag 7032 m-es körön került lebonyolításra, ami érzésre több-, de kellemes volt, kivéve a körök végén lévő 1.5 km-t, ami futáshoz már-már kellemetlenül mély köves zúzalékos talajú volt, ráadásul a szél is időnként viharos erősséggel fújt.

Összességében jó alapokkal rendelkező, de egy más életérzésben lebonyolított, végtelenül barátságos verseny volt, ahol a Kanizsai futóklub nevében - vendég tagként - elindult anyu is a 7 km-es mezőnyben, aki szintén 4. lett korosztályában."

Gratulálunk mindkettejüknek!


50 kilométeres OB

Vágó Boglárka országos bajnok!

Nagyszerű kanizsai sikerrel zárult az ultrafutó szezon: az év utolsó országos bajnokságát, nevezetesen az 50 kilométeres távú versenyt Vágó Boglárka, a Kanizsai Futóklub tagja nyerte meg.

A Margitszigeten megrendezett bajnokságon Bogi 4:19 óra alatt tette meg a kilenc és fél kört, így Lubics Szilvi 100 km-es, és Druskó Zsófi 12 órás elsősége után újabb országos bajnoka van Klubunknak!
Gratulálunk!

A férfiak mezőnyében Steib Péter volt a leggyorsabb.

A verseny honlapja eredményekkel (majd) itt található!
Képek itt!


Piros 85 teljesítménytúra

Piros pont a résztvevőknek

Október utolsó szombatján 86,6 km várt a "Piros 85" elnevezésű terepfutó verseny résztvevőire.

A vállalkozó kedvű futók Budapest Rómaifürdőből indulva tettek egy nagy kört Dobogókő felé és Budaörsere értek vissza, miközben 3205 méter szintet is teljesítettek.

Az embert próbáló kihíváson több Kanizsai Futóklubos is részt vett, és mindannyian sikeresen célba is értek, ráadásul Druskó Zsófi 2. lett a hölgyek között! Bódi András 11 óra alatt-, míg Tóth Niki, Sznopek József és Rudolf Tomi együtt haladva bő 14 óra alatt tették meg meg a hatalmas távot.

Gratulálunk!


Bécs - Budapest Ultramarathon

Rudolf Tamás a célban!

Rudolf Tamás a Kanizsai Futóklub tagja sikeresen teljesítette a Bécs - Pozsony - Budapest Ultramarathoni versenyt!

Tomi kiváló teljesítménnyel a 4. helyen végzett, miután 5 nap alatt közel 320 kilométert futott az idén újjászületett klasszikus ultraversenyen. Mindvégig kiválóan versenyzett, erejét jól beosztotta - hisz a napok során még gyorsulni is tudott - sőt sokáig még a dobogóért is harcban volt. Teljesítményét a záró napon egy 95 perces - immár tét nélküli - félmaratonnal koronázta meg. Tamás tavaly kezdett el igazán futni, így teljesítménye még inkább megsüvegelendő.
Sikeréhez gratulálunk, büszkék vagyunk rá!

Sajnos a tavalyi év hatása miatt csak tízen indultak egyéni számban a versenyen - akik közül hatan értek célba - de a győzelemért folytatott csata sokáig emlékezetes marad. Végül Németh Csaba lett az első, mindössze 11 perccel megelőzve Bogár Jánost. A harmadik helyen Herbák Gergő végzett, míg Rudolf Tamás mögött Szitó Ervin és Arsic Aleksandar ért még célba.

A verseny honlapja itt! - részletes eredményekkel, képekkel, tudósításokkal.
Saját képeket hamarosan itt találtok.


Álmodtam egy világot magamnak...

...elfutni Bécsből - Budapestre

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetlenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság.

A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Rudolf Tamás nagy útra készül. Ahogy ő mondja: hív a távolság. Amely nem kevés: "csekély" 316 km, méghozzá Bécs és Budapest között. Tomira ugyanis ekkora táv vár, hisz elindul a Bécs - Pozsony - Budapest ultramaratoni futáson. A vele készült beszélgetést itt olvashatod!

A verseny honlapja itt!
Itt üzenhetsz, szurkolhatsz, friss infókat olvashatsz!


4. Zalai futóparty - Bagod

Leszálltunk a Holdra!


Sikerült!
A közel 3 évnyi kitartó munka meghozta gyümölcsét: ismét ember lépett a Holdra - igaz, ezúttal csak jelképesen. A Kanizsai Futóklub és a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók sportolói az elmúlt 3 évben 384.403 kilométert futottak, amely nem más, mint a Föld - Hold távolság. Így a két baráti klub tagjai teljesítették amit vállaltak: közösen futottak el a Holdig. A "holdraszállás" jelképes napja október 15-e lett, ugyanis a 4. Szaggasd az aszfaltot elnevezésű futóversenyen után közösen tették meg az utolsó métereket.
Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk! A holdutazás részleteiről itt olvashatsz!
Az eseményről készült video itt látható!

Az ünnepélyes pillanatokat azonban megelőzte maga a verseny, amelyen sok nagyszerű eredmény született.
A 10 kilométeres versenyszámban Kolonics Tamás bronzérmes (kategória első) lett (37:06). Ugyanezen a távon indult Rudolf Rita, aki egyéni csúcsot futott (59:58), valamint Katz Rudolf, és lánya Marianna, akik együtt értek célba (1:00:38). Gratulálunk!
A félmaratonon Gadányi Bálint szintén PB-t futott (1:21:52), amivel épphogy lemaradt a dobogóról, de kategóriájában így is 2. lett! Bálinton kívül Tóth Niki szerzett még érmet, ő kategóriájában harmadikként ért célba (1:48:33). A hölgyek között még Góber Csabáné indult (1:56:02), míg a férfiakat a remekül futó (nem mellesleg a néhány nap múlva a Bé-Bun induló) Rudolf Tamás (1:34:37), Sznopek József (1:38:21), a szintén PB-t elérő Perneczki Gábor (2:00:03), Molnár Zoltán (2:05:55), valamint az ezúttal édesanyját a célig kísérő Köves Péter képviselte.
Mindenkinek gratulálunk!

Saját képek itt!
Eredménylista itt!


Pécs-Várpalota-Zalakaros-Zágráb

Kanizsai sikerek

Szép sikereket értek el futóink az elmúlt hétvégén Magyarország több versenyén, sőt még külföldön is.

Gadányi Bálint a "Rókaűzők" váltóversenyben csapatával 2. helyezést ért el.

Kolonics Tamás Várpalotán futott félmaratont, ahol kiváló, 1:22-es idejével korcsoportjában ezüstérmet szerzett.

Legtöbben a Zalakarosról rajtoló Kis-Balaton körön vettek részt: a 35 kilométeres távon Tóth Niki a hölgyek között első lett, míg a férfiak mezőnyében kettős kanizsai sikernek örülhettünk: Rudolf Tamás bizonyult a leggyorsabbnak, mindössze 13 másodperccel megelőzve Kovács Balázst. Sznopek József pedig korosztályában szerzett ezüstérmet.

A határon túl is szerepelt versenyzőnk: Bódi András a Zágráb Maratonon indult, ahol PB-t futott: 3:26 alatt ért célba.

Mindenkinek gratulálunk!


Szenzációs eredmény

Lubics Szilvia nyerte meg a Spartathlont!

Fantasztikus magyar siker született az idén 29. alkalommal megrendezett Spartathlonon, melyet a világon az egyik legnehezebb és legnagyobb presztízsű ultrafutó versenyének tartanak. Az Athéntől Spártáig tartó 246 kilométeres távot az idén Lubics Szilvia tette meg a hölgyek közül a leggyorsabban: 29 óra 7 perc alatt. Magyar győzelemnek ezidáig egy alkalommal tapsolhattak Spárta főutcáján: kerek 20 évvel ezelőtt Bogár János lett az első.

Szilvi ezzel a teljesítményével feltette a koronát (vagy inkább stílszerűen az olajágkoszorút) eddigi pályafutására, dicsőséget szerezve ezzel nemcsak önmagának, hanem a Kanizsai Futóklubnak, Nagykanizsának, Magyarországnak is.

A verseny során szinte mindvégig vezető pozícióban volt, és dacolva a nappali hőséggel, éjszakai hideggel, széllel, tartani tudta az előzetesen kalkulált tempóját, így tavalyi idejét közel 6 és fél órával megjavítva ért Leonidas király szobrához.
A versenyen a világ minden tájáról induló, 285 futónak csak a fele jutott el Spártába, Szilvi a férfiakat is beleszámítva a 14. lett, minden idők 6. legjobb női idejével (az 5. időtől 1 másodperccel (!!) elmaradva).
A férfiak versenyét az olasz Ivan Cudin nyerte meg, aki tavalyi sikere után ismételni tudott.

Szépen szerepeltek a magyar futók: Lőw András 30:17, Tóth Attila 30:51, Szőnyi Ferenc 31:38, Lajkó Csaba 31:55, Noszik János 33:46, Bögi Sándor 35:44 alatt tette meg a távot.

Gratulálunk!

Videó Szilvi célba érkezéséről itt!
Saját képek itt!
A verseny honlapja itt!
Médiamegjelenések: Nemzeti sport I., Nemzeti sport II., Spuri TV, RTL Klub, Zalai Hírlap I., Zalai Hírlap II., Index, Origo, Zalai Hírlap III., Kossuth Rádió-Smink nélkül, Digi Sport TV, Duna TV - Sportaréna (39:26-tól), Népszabadság, Class FM Morning Show 1., Class FM Morning Show 2.,Meglepetés Magazin, Rádiókabaré, Riport a Kanizsa TV-ben, RTL Klub - Porté, Vasárnapi Hírek


Beszámoló

Szép sikerek a Spar Maratonon

Szépen szerepeltek a kanizsai futók az október 2-án megrendezett Spar Budapest Maratonon.

A több ezer embert megmozgató versenyen sikeresen értek célba életük első maratonján iduló futóink, így ettől a naptól kezdve ők is büszkén mondhatják el magukról: maratoni futó vagyok. Koller Judit 03:56, férje, dr. Molnár Zoltán 04:07, míg Fazekas András 05:27 alatt teljesítette a 42,2 km-t.
Gratulálunk!

Nagyszerű egyéni csúcsot futott Gadányi Bálint (02:57), de Rudolf Tamás (03:12) és Vágó Boglárka (03:43) is rendkívül szépen teljesített. Bravó!
A Kanizsai Futóklubot Kerényi Farkas (04:03:37) és Vránicsné Deák Ildikó (05:21) képviselte még, nekik is gratulálunk a klasszikus táv teljesítéséhez.


Álmodtam egy világot magamnak...

...lefutni egy maratont

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetlenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Október 2-án Magyarország legnagyobb maratonján több klubtagunk is a rajtvonal mögött fog állni. Van aki kiváló időt szeretne futni: Gadányi Bálint 3 órán-, Rudolf Tamás 3:15-ön belül szeretne célba érni. Lesznek rutinos maratonistáink is a versenyen: Druskó Zsófia, Vránicsné Deák Ildikó, Vágó Boglárka, Hans György, Kerényi Farkas.

Rajtuk kívül hárman lesznek ott a rajtnál, akinek ez a vasárnap különleges lesz: ez lesz a Nagy Nap. Az első maraton napja. Velük beszélgettünk:
Koller Judit és dr. Molnár Zoltán
Fazekas András

Sok sikert mindenkinek! Hajrááá!
A verseny honlapja elérhető itt!


Szurkoljatok!

Spartathlon - 2011

Szeptember utolsó napfelkeltéje az Akropolisz lábánál éri a Spartathlonon induló futókat: szeptember 30-án (pénteken) magyar idő szerint hajnali 6 órakor rajtol el Athénből a 370 fős mezőny, hogy megpróbálja leküzdeni a Spártáig tartó 246 kilométeres távolságot másnap napnyugtáig.

Idén 12 magyar ultrafutónak szoríthatunk, hogy sikerüljön a célban megérintenie Leonidasz király szobrát, köztük két Kanizsai Futóklubos versenyzőnek: Lubics Szilvinek és Szabó Bélának.

Sikeres célbaérkezést kívánunk!

A Spartathlon hivatalos honlapja itt!
Magyar szurkolói fórum itt!

Hajrááá!


Beszámoló - FRISSÍTVE!

Részvételi-, és pályacsúcs a VI. Kanizsai Futófesztiválon!


Részvételi csúcs született a 6. alkalommal megrendezett Kanizsai Futófesztiválon, ráadásul az 50 kilométeres távon új pályacsúcs is született Steib Péter jóvoltából.

A versenyről készült beszámolót itt olvashatjátok!
Képgaléria itt!
Részletes eredmények itt!

Beszámolók a versenyről:
Korpics Attila
Lakatos Roland
Sebestyén Linda


Kiváló eredmények Balatonalmádiban

Zsófi országos bajnok, Szilvi országos csúcsot futott!


Kiváló eredményekkel értek célba a Kanizsai Futóklub versenyzői a szeptember 10-én, Balatonalmádiban megrendezett 12 órás országos bajnokságon, illetve a betétszámként lebonyolításra kerülő 6 órás versenyen.

A fél napos számban Druskó Zsófia 111,696 kilométert futott, és ezzel a kiváló eredménnyel országos bajnok lett. Gratulálunk!
A 6 órás viadalon pedig Lubics Szilvia ért el nagyszerű eredményt, hiszen új országos csúcsot futott. A 75,770 km ráadásul nemzetközi mércével mérve is kiváló teljesítmény:idén eddig csak ketten tudtak ennél többet futni ennyi idő alatt! Bravó! (Vilángranglista itt!)

A férfiak 12 órás országos bajnoki címét Kónya Ákos szerezte meg (135,418 km), Lubics György pedig másfél kilométerrel lemaradva dobogóról, a 4. helyet szerezte meg 128,891 km-t teljesítve.

A verseny honlapja itt, képekkel!
Részletes eredmények itt!


100 km-es VB

Szép volt Anita!

Viki, Évi, Anita Nagyszerűen szerepelt Vajda Anita a szeptember 10-én, Winschotenben megrendezett 100 kilométeres világbajnokságon.

A 10 km-es körpályán, nagy melegben lebonyolított versenyen 10 óra 18 perces eredménnyel végzett, ezzel a magyar csapat 2. legjobb idejét futotta, ami tekinttettel a VB előtti makacs sérülésekre igazán dicséretes teljesítmény.
Bravó, büszkék vagyunk Rá!

A többi magyar futó teljesítménye sajnos felemásra sikerült, Makai Viktória nagyszerű 08:54-t futott, míg Gyebnár Évi sajnos kicsúszott a szintidőből, de becsülettel teljesítette a 100 km-t.
A férfiaknál Szalóki Róbert gyomorproblémákkal küszködve, 08:54-el ért célba, míg Steib Péter és Orbán Csaba a verseny feladására kényszerültek.

Anitának még egyszer gratulálunk, méltón viselte a címerest mezt, és öregbítette Futóklubunk hírnevét!
A verseny honlapja itt!


VERSENYKIÍRÁS

VI. Kanizsai Futófesztivál


Idén szeptember 17-én rendezzük meg futófesztiválunkat.
A 6. alkalommal kiírásra kerülő versenyen a szokásos távokon lehet indulni: egyéni versenyzőknek: 10-, 21,1-, 50 km-en, váltóban 3x2 km-en. Újdonságként pedig párban is teljesíthető az 50 kilométer. Az 50 km-es szám az IAU Bronz cimkés versenye lesz!

Mindenkit szeretettel várunk!

A részletes versenykiírás elérhető a képre kattintva!

A versennyel kapcsolatos újdonságok, hírek majd itt fognak szerepelni - érdemes visszanézni!


Friss hírek, információk a VI. Futófesztiválról

Elkészültek a "kincsek"!
Íme a dobogósoknak járó kupák, és az érmek, melyeket minden egyéni teljesítő megkap majd. A kincsestár megtekintéséhez katt ide!

Egyéb látványosságok a versenyen!
A Futófesztivál napját több program is színesíteni fogja: a 10 órás rajt előtt kisgyermekek néptáncbemutatóját láthatják az érdeklődők, 13:15-kor a Sensei Sáfár Karate SE kiváló sportolói tartanak bemutatót, őket pedig A Zafíra Hastánc Stúdió lányai követik majd. Lesz tehát látnivaló bőven!

Pólók!
Megjöttek a Futófesztivál logójával egyedileg emblémázott Kalenji technikai pólók, melyeket itt láthattok!

Díjazás!
Érdemes lesz felkötni a futógatyát mindenkinek, mert minden távon nagyszerű díjak várják a dobogósokat.
Az ajándékok részletes leírásához katt ide!

Kicsit lazítottunk az eredeti versenykiíráson: a versenyen a zenehallgatás saját felelősségre engedélyezett lesz, valamint lehet a versenyzőket folyamatosan kísérni, de csak a többi futó akadályozása nélkül. Szóval: rock and roll!

Egy kis képes-zenés összeállítás a tavalyi esőmosta versenyről - Kattints ide! De az idén jó idő lesz ám!

A versenykiírás megjelenését követően, máris érkeznek az előnevezések. A nevezési listát itt találod! Érdemes jelentkezni, mert csak az első 120 nevezőnek tudjuk garantálni az egyedi emblémázott Kalenji pólót!

Már a Facebookon is megtalálod a versenyünket. Kattanj rá! És like!

A versenyig, a Klubbal kapcsolatos egyéb vonatkozású hírek, események, információk ez alatt lesznek olvashatóak, úgyhogy görgess lefelé!


Szurkoljatok!

12 órás OB

Szeptember 10-én Balatonalmádiban rendezik meg a 12 órás országos bajnokságot. Az Öreg parkban kialakított, közel 1800 méteres körpályán reggel 7 órától versenyeznek majd a futók, köztük két Kanizsai Futóklubos induló is.
Druskó Zsófi célja a tavaly itt elért 102 kilométeres eredményének megjavítása, optimális esetben pedig a 110 km elérése. Lubics György pedig tavaszi, sárvári 128 kilométerét szeretné felülmúlni a népes mezőnyben.

A verseny honlapja itt!


Álmodtam egy világot magamnak...

...a 100 km-es VB-n futni

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetlenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Nagy örömünkre, a Kanizsai Futóklub egy újabb válogatott sportolóval büszkélkedhet, ugyanis néhány nap, és Vajda Anita magára ölti a címeres mezt, hogy hazánkat képviselje a Hollandiában megrendezésre kerülő 100 kilométeres világbajnokságon.

Nagy dolog lefutni 100 kilométert, még hatalmasabb mindezt a válogatott tagjaként megtenni, ugyanakkor óriási kihívás és felelősség is, ennek megfelelően klubtagunk, Anita mindent megtett, hogy sikeresen szerepeljen ezen a nagy napon.

Válogatott sportolónkkal, Vajda Anitával készült beszélgetést itt olvashatjátok:
Katt ide!


Beszámoló

Nike Félmaraton

Rekordszámú futó vett részt az idei félmaratoni versenyen Budapesten. Kb. 7000 futó veselkedett neki a 21,1 km-es távnak a 33-34 fokos kánikulában.

Futóklubunkat 3 női és 5 férfi futó képviselte. Mindannyian célba értek, bár többnyire mindenki elmaradt a legjobb idejétől.

A leggyorsabban Rudolf Tamás (1:29:00) teljesítette a távot, őt követték a többiek: Molnár Zoltán dr (1:45:02), Farkas Jocó (1:51:12), Gál Józsi (1:59:01), és Kerényi Farkas (2:12:26).

A lányok közül Koller Judit 1:46:01-et futott, majd hamarosan érkeztek a többiek is, Takács Ildikó (1:59:22) és Farkas Edit (2:04:18).

A versenyt Kovács Tamás (1:06:03), és Kálovics Anikó 1:15:04 nyerték meg.

Jó hangulatú, jól szervezett verseny volt. Nem csak a futók száma ért el rekordot, talán soha ennyi szurkoló nem biztatta még a futókat Budapesten, mint ma. A kánikulát leszámítva nagyon élvezetes esemény volt! (Tudósított: Koller Judit)

Gratulálunk minden célbaérkezőnek!

Képek, eredmények itt!
Saját képeink itt!


Beszámoló

Kisvasutat előzni jó!

Szeptember 3-án Balatonfenyvesen lehetett a vállalkozókedvű futóknak vonatot előzni, a Zöldgömb rendezésében. Kisvasúttal vitték ki az indulókat a rajt helyszínére, ez már ennek a versenynek egy hagyományos része.

A Futóklubot Molnár Zoli, Vránics Laci képviselték. Laci a dupla ironman küzdelme után már teljesen jól van bár még látszanak a sérülések nyomai . A táv 8 kili volt a mezőny kb 15 fő. A verseny alatt semmi említésre méltó nem történt, csak meleg volt nagyon. Laci abszolút 2., kategória első lett 32:40-el, Zoli 6., kategória másodk lett (47.54).

A célbaérkezőket zsíros kenyér és hideg innivaló várta. Az eredményhirdetés után pedig egy jó kis fürdőzés a Balatonban.
Jó kis szombat délután volt!
(Tudósított: Molnár Zoltán)

Saját képeink itt!


Szurkoljatok!

Félmaratont futunk

Szeptember első vasárnapján rendezik meg Magyarország legnagyobb félmaratoni versenyét, a "Nike"-t.

Futóklubunkat idén is jó páran képviselik majd Budapest utcáin, hídjain, terein át futva.


Néhányuk elmeséli, hogy készült, mire számít a versennyel kapcsolatban:
Katt ide!

Vasárnap pedig küldjük nekik az energiát. Hajrá!!


dr. Molnár Zoltán az új elnökünk

Sznopek József lemondott

Augusztus 9-én rendkívüli klubgyűlés tartottunk, melyen Sznopek József lemondott elnöki tisztségéről.

Józsi 2008. decembere óta töltötte be ezt a sok munkával, teherrel járó posztot, és bár a Klub tagsága a maradása mellet próbálta bírni, elhatározása végleges volt.

Új elnöknek dr. Molnár Zoltánt választotta a tagság, aki mellé egy új, 9 fős elnökség is megválasztásra került.

Sznopek József elnöki munkáját ezúton is köszönjük, sokat tett azért, hogy a Kanizsai Futóklub működése zavartalan legyen, színvonalas versenyek szervezésében oroszlánrészt vállalt, valamint munkájának köszönhetően a Kanizsai Futóklub tagsága folyamatosan gyarapodott.

Sznopek József elnöki munkáját a Klub a soron következő gyűlésén köszönte meg: Jeszenői Csaba elnökségi tag meleg szavak kíséretében adott át neki egy egyedileg gravírozott üveg emlékplakettet, és egy üveg bort.


Hétvégi versenyek

Magyarkanizsa

2011. augusztus 13-án este rendezték meg a 30. Jubileumi Nemzetközi Horgos-Magyarkanizsa futó- és a tiszai úszómaratont. A hagyományokhoz híven a rendezők szeretettel várták mind a hivatásos mind a szabadidő-sportolókat a legkisebbektől a veteránokig. Az idei év jellegzetessége a 30. évforduló volt, mely ünneplésére színes rendezvény programokkal várták az oda érkező helyi és külföldi futókat.
A 13.5 km hosszú egyenes útszakaszon még este 18.00 óra után is 28 fokos meleggel kellett megküzdeni a futóknak.
Futóklubunk 9 fővel képviseltette magát Magyarkanizsán, melyek közül többen szép eredményekkel és helyi jellegzetes kerámiával térhettek haza:
A legjobb időt Rudolf Tamás futotta és 00:51:19 idővel kategóriájában a 3. helyre állhatott fel. A fiatalok kategóriájában Tóth Niki 01:04:03-as idejével és gyönyörű futásával ugyancsak a 3. helyet foglalhatta el. Az örökifjú Góber Csabáné Györgyikénk remek futással (01:12:56) a tőle megszokott módon ugyancsak elhozhatott egy 2. helyért járó kerámiát.
A többiek is kiválóan teljesítettek, Sznopek József (00:56:39), Deregi Ádám (01:06:48), Vránicsné Deák Ildikó (01:06:50) és leendő tagunk Rudolf Rita (01:20:35) mind-mind kitettek magukért, és testvérvárosunk, Magyarkanizsa baráti kapcsolatának ápolásáért... ez okból, utólag is köszönjük a magyarkanizsai Futóklub tagjainak a vendéglátást, és Sznopek Józsinak az átlátszó üzemanyagot..:-)

Eredmények itt!
Képeink itt!Vármaraton

Ugyanezen a napon 6. alkalommal lehetett elfutni Sárvárról Kőszegre, azaz teljesíteni a "Vármaraton" bő 44 kilométeres távját.

Kanizsai szempontból nagyszerűen sikerült Kőszeg várának "bevétele", hisz a hölgyek között Lubics Szilvia győzött (3:45), a férfiaknál pedig Garami Árpád mögött két Futóklubos tagunk állhatott fel a képzeletbeli dobogóra: Kovács Balázs 2. lett (3:38), Lubics György pedig bronzérmes (3:39).

A verseny honlapja eredményekkel, képekkel itt!


100 km-es OB

Lubics Szilvia országos bajnok, Vajda Anita ezüstérmes!

Nagyszerű kanizsai sikerekkel ért véget a 100 kilométeres országos bajnokság, melyet Zalaegerszegen rendeztek szombat éjszaka. A mezőny este 8 órakor kezdte meg a körözést a számviteli főiskola udvarán kialakított 8-as alakú pályán, mely először szokatlannak, tűnhet, de a zalai megyeszékhelyen hagyománynak számít ebben az időpontban futni a "százast". A versenyt rendező Aszfaltszaggatók amúgy remek körülményeket teremtettek a futók számára, akik rendületlenül rótták köreiket a hosszú éjszakában.

A hölgyek mezőnyében Lubics Szilvia 9 óra 3 perces eredménnyel aranyérmet szerzett, míg Vajda Anita második lett, ideje 10:53.
Gratulálunk!

A férfiaknál Bogár János (8:24), Mózsik József (8:40), Lakatos Roland (9:13) volt a dobogósok sorrendje.

A bajnokság betétszámaként, éjfélkor rajtoló maratoni verseny is kanizsai sikert hozott: Kovács Balázs győzött, Lubics György 3. lett.
A 100 kilométert 4 fős váltóban is lehetett teljesíteni, Gadányi Bálint egerszegi futótársainkkal csapatot alkotva 3. lett, míg Tóth Niki és Sznopek József párban teljesítette a távot.
Gratulálunk!

Részletes eredmények itt!
Saját képek itt!
További képek itt!


Beszámoló - IronMan Nagyatád

Gadányi Bálint is vasember!

Július 30-án rendezték meg a nagyatádi IronMan versenyt, ahol klubunkból a már az előző években vasemberré vált Vránics Lászó, Köves Péter és Hans György, és "újoncként" Gadányi Bálint indult. Örömmel számolunk be róla, hogy mindannyian sikeresen teljesítették a 3.800 m úszásból, 180 km kerékpározásból és a maraton lefutásából álló távot, azaz vasemberek lettek!

Vránics László volt a leggyorsabb, ő 10 óra 16 perc alatt ért célba, Gadányi Bálint első IronMan versenyét kiváló idővel, 10:22-vel teljesítette. Hans György ideje 11:47, míg Köves Péteré 12:05 lett, így mindannyian egyéni csúcsot értek el!

Gratulálunk vasembereinknek!!

A verseny honlapja itt, ahol részletes eredmények is találhatóak a "live" link alatt.
Szólj hozzá fórumonkon itt!
Saját képek itt!


Beszámoló - UltraBalaton 2011

Együtt álltak a csillagok!

Új beszámolót olvashattok az UltraBalatonról:


Szabó Béla is elküldte élményeit, melyet itt olvashattok!


Beszámoló

IV. Dráva Félmaraton

A IV. Dráva Félmaratonon négyen is képviselték futóklubunkat. Kissé melegben, könnyű vonalvezetésű pályán zajlott a verseny, amelyen mindegyik klubtagunk nagyszerű időeredményt ért el. Perneczki Gábor új egyéni csúcsot futva, 2:08-as idővel és határtalan örömmel ért célba.

Új klubtagunk, Szegedi László fáradság nélkül 2:06-kor robbant át a célon, míg Sznopek József az Ultrabalaton után remek, 1:38-as eredménnyel a hetedik helyen végzett. A legkiválóbb eredményt Rudolf Tamás érte el közülünk, aki 1:28 alatt teljesítette a távot, amely a negyedik helyre volt elegendő.
Az egész verseny családias hangulatban zajlott, a nagyon segítőkész szervezők a verseny után megvendégelték az elfáradt futókat egy finom babgulyással.

Gratulálunk mindegyikőjüknek!

Néhány saját kép itt látható!


UltraBalaton beszámolók - FRISSÍTVE!

Csak egy kör volt...

"Csak egy kör volt" - szól az UltraBalaton szlogenje. Igen, de micsoda kör! Csekély 212 km-es, viszont annál több élményt tartogató. Az alábbiakban futóklubunk tagjai által írt beszámolókat olvashatjátok, a nevekre kattintva:

Druskó Zsófia
Kanizsai Pasik
Rudolf Tamás
Lubics Szilvia
Kanizsai Vegyes Csapat
Lubics György
Kanizsai Csajok
Szabó Béla


Bravó!

Kiválóan szerepeltünk az UltraBalatonon

Ultra jó teljesítményt nyújtottak klubtagjaink az 5. alkalommal megrendezett 212 kilométeres Balaton-kerülő futóversenyen, az UltraBalatonon. Minden egyéni indulónk sikeresen célba ért, 5 fős váltó csapataink pedig várakozáson felüli időeredményeket értek el.

A női mezőnyben aranyérmet szerzett Lubics Szilvia (ideje 24h30min), míg az először induló Druskó Zsófia 5. lett (29:58).

A férfiaknál Rudolf Tamás ért először vissza Tihanyba (25:30), őt az eddigi legjobb idejét közel 5 órával megjavító Szabó Béla követte (25:58). A szintén debütáló Lubics György (27:23), és a másodszor induló Sznopek József (31:35) is kitett magáért. A versenyt a szlovén Boris Ivanovič nyerte meg.

Nagyszerű eredményeket értek el csapataink is, a "Pasik" 18:55, a "Vegyes" 19:41, míg a "Csajok" 21:33-as idővel értek célba.

Gratulálunk mindegyikőjüknek!

A verseny végeredménye itt!
Saját képeink itt!
További képek itt!


UltraBalaton

Mi is ott leszünk!

UltraBalaton. Immár kihagyhatatlan verseny az ultrafutók köreiben. Az elmúlt 5 év alatt az egyik legnagyobb presztízsű, és élményű versenyévé nőtte ki magát Magyarországon a 212 km-es távot "kínáló" megmérettetés.

És mi is ott leszünk. Sokan Kanizsáról. Hónapok óta készülünk egyéniben, és csapatok tagjaiként egyaránt. Tudjuk: ez az a verseny, ahol mindenkinek tudása legjavát kell adnia a sikerért.
Egyéniben Druskó Zsófia, Lubics Szilvia, Rudolf Tamás, Szabó Béla, Sznopek József és Lubics György indul klubunkból, rajtuk kívül 3 csapatunk vág neki a tókerülésnek.

Az alábbiakban a Kanizsai Futóklub tagjai nyilatkoznak a versenyről:
klikkelj ide!

Mindent bele, sok sikert kívánunk minden indulónak!

A verseny honlapja itt található!


Testedzés és életöröm

Futás a Múzeumok éjszakáján

Két nagyszerű programot kötött össze jelképesen és a valóságban is az a közös futás Nagykanizsán, mely a Csónakázó-tótól indult és a városközpontban található Thúry György Múzeumig tartott: a sárkányhajó bajnokságot és a "Múzeumok éjszakáját", melynek fő eseménye a "Testedzés és életöröm" című időszakos kiállítás megnyitója volt.

Sajnos a vártnál kevesebben gyűltünk össze a "rajtnál", de a bő 3 kilométeres táv teljesítése így is örömteli volt a résztvevők számára. Az útvonalat két rendőrautó is biztosította, így igazán különleges hangulatú volt a városunk 2 nevezetes pontja között az úttestet "birtokolva" megtenni a távot, felhívva az érdeklődők figyelmét mindkét rendezvényre, és a mozgás fontosságára.

A futáson készült fotókat itt láthatod!


Programajánló

Közös futás a

Június 18 - a (szombat) különleges nap lesz a mozgást kedvelők számára: a nagykanizsai Thúry György Múzeum számos sporttal kapcsolatos eseményt szervez a "Múzeumok éjszakája" alkalmából.

A programok 17 órakor kezdődnek a múzeumban: lesz kincskeresés, zumba aerobik, sportegyesületek bemutatója, illetve a "Testedzés és életöröm" című időszakos kiállítás megnyitója is, melyet a Kanizsa Big Band koncertje követ majd. A kiállításon számos sporttal kapcsolatos relikvia tekinthető majd meg, többek között Lubics Szilvia néhány "ereklyéje" is.

A programhoz kapcsolódóan bő 3 kilométeres kocogás is lesz, mely a sárkányhajó bajnokság színhelyéül szolgáló Csónakázó tó mellől indul 18 órakor, a cél pedig a Thúry György múzeum lesz.
A futásra mindenkit szeretettel várunk, mely nem verseny, hanem egy, a mozgást népszerűsítő, közös vidám kocogás lesz!

A "Múzeumok éjszakája" kanizsai programjainak részletei itt olvashatóak!


Keszthelyi Kilométerek

Lubics Szilvia győzött, Gadányi Bálint egyéni csúcsot futott!


Az idén is több száz futó indult el a Keszthelyi Kilométerek valamelyik távján, köztük sok Kanizsai Futóklubos versenyző is. Az ismét bebizonyosodott, hogy ha a fenti verseny zajlik, akkor rekkenő a hőség, az idén viszont elmaradt a "szokásos" zápor, így a futóknak "csak" a meleggel, no és a nem könnyű pályával kellett megküzdeniük.

Futóklubunkból többen is nagyszerű eredményt értek el: a női maratont dr. Lubics Szilvia imponáló fölénnyel nyerte (3:15), míg a férfiak mezőnyéből kiemelendő a hatalmas egyéni csúcsot futó Gadányi Bálint (3:00), aki ezzel abszolút 4., korosztályos 1. lett. Gratulálunk!
A férfi mezőnyben Szabó Gábor (Budapest) volt a leggyorsabb (2:44).

Maratont teljesített közülünk Vajda Anita (5. hely, 3:55), Druskó Zsófia (4:00), dr. Lubics György (3:18), Rudolf Tamás (3:33), Sznopek József (3:59), és Szabó Béla(4:06).

A félmaratoni távon Berke Dávid (Keszthely), és Csatári Mónika (Szekszárd) győzött, Kanizsáról Tóth Niki volt a leggyorsabb (1:52), de Vránicsné Ildi (1:55), Farkas Edit (2:01), Góberné Györgyi (2:04), Takács Ildikó (2:07), Zsiga Veronika (2:12) és Horváth Judit (2:27) is szépen teljesített.
A férfiak mezőnyében dr. Molnár Zoltán (1:40), Hans György (1:48), Farkas József (1:49), Fazekas István (2:09), Molnár Zoltán (2:13) és Perneczki Gábor (2:12), Zsohár Zsolt (2:27) volt a kanizsai sorrend.

Mindegyiküknek gratulálunk, hogy sikeresen helytállt ezen a nagyszerű, de nehéz versenyen!

Koller Judit képei: itt láthatóak!
Részletes eredménylista:itt található!


Mindenki szurkoljon!

Így várjuk a versenyt...


Az elkövetkező vasárnap több száz futó lepi el Keszthely belvárosát, sétáló utcáját, a Festetics kastély parkját, a Helikon Parkot, a Balaton partját, hisz ismét itt a "Keszthelyi Kilométerek", az egyik legnagyszerűbb Balaton-parti futóverseny.
A Kanizsai Futóklub tagjai közt is népszerű versenyen nyolcan maratonon-, míg 14-en félmaratonon indulnak.

Indulóink közül néhányukról az alábbiakban olvashatsz, mit is várnak ők a versenytől: kattints ide!

Hajrá Kanizsai Futóklub! Jó futást mindenkinek!


Kékes Csúcsfutás

Köves Péter a csúcson

Május utolsó vasárnapján a BSI jóvoltából ismét felfuthattak Magyarország legmagasabb hegyére a vállalkozókedvű futók.
Klubunkat Köves Péter képviselte, aki néhány sorban küldte el tudósítását az eseményről:

14. Kékes Csúcsfutás

Kénytelen vagyok az elfoglaltságaim miatt - vizsgaidőszak - rövid apróhirdetés keretein belül tudósítani a hétvégémről:

Örömmel tudatom Mindenkivel, hogy 2011.05.28.-án - immáron 4. alkalommal, "csúcsra jutottam".
Történt ez újfent 4 év után, a Kékes bércének hágása közben, kevesebb előjáték - 1:05:54 - után, melynek következtében a 131. lettem a 1228 próbázó között.
Az idő ideálisnak volt szerintem, az elért eredménnyel elégedett vagyok, ami azt is jelenti, hogy a következő alkalommal legalább 1 percet szeretnék javítani.
Eme eseménnyel lényegileg lezárult ez ez év futásilag, ezen energiáim hálóját egy másik sportágra vetem ki az év hátralévő részében.

Hajrá Mindenkinek!

Üdvözlettel:Péter


741 kilométert gyűjtöttünk

Milánóig futottunk!

Idén is sikert aratott a Kihívás Napjához kapcsolódóan megszervezett kilométergyűjtő akció a Mindenki Sportpályáján.

A több mint 100 résztvevő összesen 1853 kört teljesített, ami egész pontosan 741,2 kilométernek felel meg, így - ha csak jelképesen is - egymásnak adva a stafétabotot közösen elfutottunk Nagykanizsáról Milánóba.

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

A nap képei itt láthatóak!
Az "eredménylista" itt található!


Fussunk együtt!

Kilométergyűjtő akció a Kihívás Napjához kapcsolódóan

Kanizsai Futóklub az előző évekhez hasonlóan az idén is lehetőséget biztosít a közös mozgásra a kihívás napjához kapcsolódóan.

Május 26-án (csütörtökön) délután a Mindenki Sportpályáján várunk mindenkit, hogy együtt fussunk minél több kört, hogy együtt gyűjtsünk minél több kilométert.
2 éve Firenzéig (803 km), tavaly Prágáig (725 km) értünk el közösen, fussunk most messzebbre!

Az idén meddig jutunk? Rajtad is múlik, gyere el, és fuss!

Most nem számít a gyorsaság, nincsenek helyezések, mindenki nyertes lesz!

A részletekhez kattints ide!


Nagykanizsa - Zalakaros Futóverseny

Részvételi csúcs, nagyszerű verseny

Részvételi csúcs születetett a VI. McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros futóversenyen, mely az idén először félmaratoni hosszúságú volt.
A versenyzőket próbára tette a "szokásosnál" hosszabb táv, a zalai dombok, és a meleg időjárás is. Mindezek ellenére nagyszerűen teljesítette a távot mind a 95 egyéni induló és mind a 26 három fős csapat.

A férfiaknál Garami Árpád (1:19:47), Nagy Gábor (1:20:24), Fehér László (1:22:39) lett a dobogósok sorrendje, míg a hölgyeknél Gulyás Krisztina (1:31:36), Bognár Csilla (1:41:34), Hadnagy Ágnes (1:41:48) ért be az első három helyre.

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy eljött, és gratulálunk a teljesítéshez!

Részletes eredménylista elérhető ide kattintva!
Képgaléria: katt ide! - FRISSÍTVE!
A Kanizsai Sport TV összefoglalója a versenyről itt látható!
A Zalai Hírlap cikke itt olvasható!

Hogy tetszett a verseny? - Szólj hozzá itt! Hosszabb beszámolókat pedig szívesen várunk a kanizsaifutoklub@citromail címre.
Íme az első beszámoló: Korpics Attila tollából.


Hétvégi események - nagyszerű eredmények

Borvidék Félmaraton

Május 7-én ismét Szekszárd várta a futókat, hisz 2. alkalommal rendezték meg a Borvidék Félmaratont.
Klubunkat Koller Judit és dr. Molnár Zoltán képviselte a versenyen, és mindketten nagyszerűen helytálltak.

Judit a női mezőnyben 10. lett (korosztályos 4.), ami különösen szép eredmény.
Gratulálunk!Káli Futónap

Molnár Zoli is 7-én állt rajthoz, méghozzá a 3. Káli Futónapon. Zoli kislánya, Alexandra harmadik lett a kisiskolás korcsoportban egy kilométeren, ahol édesapja kutyusukkal együtt kísérte.
Zoli 8-km-n indult, és nem bánta meg, hogy kihagyta a félmaratoni számot, mert az kaotikusra sikerült: csak az első helyezett futott 21-kilit - rendőrségi felvezetéssel - rajta kívül mindenki eltévedt.
A futókat azonban kárpótolta a táj, ami gyönyörű volt.Prága Maraton

Május 8-án (nem sokkal kiváló 12 órás futása után) a Prága Maratonon vett részt Vajda Anita, és ismét remekül teljesített.

Ideje 3:55 lett, ráadásul a 3 fős csapatokból álló, rendőr VB-n ezzel a magyar csapat tagjaként bronzérmet szerzett.
Gratulálunk!


Friss információk!

VI. McDonald’s Nagykanizsa - Zalakaros Futóverseny

Már csak napok vannak hátra, és ismét elrajtol a Nagykanizsa - Zalakaros országúti futóverseny mezőnye, hogy megtegye az immár félmaratonira bővült távot. A mezőnyt Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere fogja elrajtoltatni.

Az alábbiakban néhány friss információval szolgálunk, melyek eddig nem szerepeltek a versenykiírásban.

A rendezvény névadó szponzora, a nagykanizsai McDonald's jóvoltából a célban mindenkire fissítő narancs juice vár, valamint minden résztvevőt vendégül lát a kanizsai McDonald's étterme egy közepes burgonyára és egy kis üdítőre, ehhez a rajtszámot kell bemutatni az étteremben.

A BEMER Medicintechnika Kft. jóvoltából a futóknak lehetősége lesz a rajt előtt és a célban egyaránt kipróbálni ezt a keringésjavító technológiát, ráadásul nemenként 1-1 versenyző 2 hetes bérlést is kap ajándékba!

Aki szeretné igénybe venni a rajt előtt ezt a lehetőséget, kérjük a szokottnál korábban érkezzen a versenyközpontba!

Az érem és serlegek mellett további ajándékok is átadásra kerülnek:

A Kanizsa Pékség jóvoltából az első helyezettek ajándékkosarakat, az ezüst és bronzérmesek ajándékcsomagokat kapnak.

A fentieken túl a hölgyek között talál majd gazdára 3 db 4500 forint értékű kezelés Sallai Hedvig kozmetikus mester felajánlása jóvoltából.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a verseny napjáig érdemes előnevezni!
Nevezési lapok:
Az előnevezési lehetőség lezárult.

Az aktuális nevezési lista itt!

Mindenkit szeretettel várunk!

Letölthető nevezési lapok, melyeket kinyomtatva, kitöltve meggyorsítható a jelentkezés a verseny reggelén:
Egyéni nevezési lap
Váltói nevezési lap


Beszámoló - Sárvár 12 óra

Álomból lett valóság

Pontosan 168 óra, azaz kerek egy hét telt el azóta, hogy célba értem életem első ultraversenyén, a sárvári 12 órás futáson, és "billentyűt ragadtam".

Épp itt volt az ideje, hogy számvetést készítsek: mi is vezetett engem eddig versenyig, hogy sikerült a felkészülésem, mit hozott ez a 12 óra testileg - lelkileg.

És még ezernyi érzést, emléket kellett a helyére rakom.

Megpróbáltam. Talán sikerült.

Ha kíváncsi vagy, kattints ide!

Lubics György


12/24 órás futás

Sárvári diadal

Érmekkel, és sok-sok kilométerrel gazdagodva tértek haza a Kanizsai Futóklub tagjai Sárvárról, ahol 10. alkalommal mérték össze erejüket a 12 és 24 órás futók illetve a 4 fős csapatok.

A női 12 órás versenyszám rendkívül szoros küzdelmet hozott, hisz a dobogós helyezettek ugyanannyi kört teljesítettek. Vajda Anita kiválóan versenyezve 115,7 km-t futott, amivel megosztva ezüstérmet szerzett (abszolútban és korcsoportjában is) Sifterné Doszpot Andreával, míg a győztes Malatinszky Zsófia lett. Bravó!
A férfiak 12 órás számában Szőnyi Ferencet (131 km) és Molnár Pétert (130 km) követve Lubics György 127,8 km-el a bronzérmet (korosztályában első helyet) szerezte meg. Ugyanezen versenyszámban Katz Rudolf korosztályos 3. lett, 95 kilométert teljesítve. Gratulálunk!
A félnapos női csapatversenyben ezüstérmet szerezetek lányaink: Vajda Anita, Koller Judit, Farkas Edit és Tóth Niki 137,5 kilit szorgoskodtak össze. Szép volt KaCsák!

A legnagyobb kihívás Szabó Béla előtt állt, ő 24 órát vállalt, és bő 172 kilométert teljesített egy nap leforgása alatt. Bravó!
Ebben a számban egyébként két pályacsúcs is született Görög Veronika (211 km) és Mazur Béla (244 km) jóvoltából.

Összességében minden indulónk a várakozás felett teljesített mind a lefutott kilométerek, mind a helyezések tekintetében, így joggal örülhetünk sikereiknek!

Saját képeink itt!
A köridők itt láthatóak, a végeredmények itt olvashatóak!
A Zalai Hírlap beszámolója itt!


Beszámoló

Tapolca félmaraton

Április 17-én Molnár Zoli Tapolcán járt, ahol félmaratoni futóversenyt rendeztek. Tapasztalatairól írt, melyet itt olvashatsz el!


Szurkoljatok!

Futóink válaszolnak


Április 15-én már 10. alkalommal rajtol el Sárváron az egyik legnépszerűbb magyar ultrafutó viadal, amelyen 12 órát lehet futni egyéniben és 4 fős váltóban, valamint 24 órát, amely egyben országos bajnokság is lesz. Az előző években Lubics Szilvia ért el ezen a 12 órás versenyen szép sikereket, hisz 2007-ben és 2009-ben győzött, 2008-ban 3. lett.
Most másokon a sor, hogy bizonyítsanak.

A 24 órás versenyen Szabó Béla, 12 órán Vajda Anita, Katz Rudolf és Lubics György indul, és lesz egy női csapatunk is.
Az alábbiakban a Kanizsai Futóklub indulóinak szegeztünk tucatnyi kérdést a tucatnyi óra futás előtt. Lássuk, halljuk, mit várnak ők a versenytől, majd szorítsunk mindegyikükért, mert a kihívás óriási!

A válaszokat itt olvashatjátok!

A verseny honlapja itt található, ahol valószínűleg on-line lehet majd követni az eseményeket.


Hétvégi eredmények

Párizs - Budapest - Bükk

Szépen szerepeltek futóink a hét végén rendezett eseményeken.

Legtávolabb, Párizsban Köves Péter tette tiszteletét, és nagyszerű, 3:28:37-es idővel ért célba a 25000 (!) induló egyikeként, a mezőny több, mint 80 %-át maga mögé utasítva.

A szelesre sikeredett Vivicitta félmaratoni távján élete első félmaratonját teljesítette Katz Marianna (2:20:58), amihez szívből gratulálunk! Rajta kívül Gál József (1:53:46) és Vágó Boglárka futott ugyanitt. Bogi kiváló, 1:45:21-es eredményt ért el, amivel 34. lett a 483 női induló között. Bravó!
Bogi beszámolója itt olvasható!

Gadányi Bálint, pedig az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró egyetemi váltóversenyen a "Szarvasűzőn" indult a Bükkben, ahol saját 12,4 kilométeres távját 44:15 alatt repesztette végig.

Minden versenyzőnknek gratulálunk!


Szurkoljatok!

42,2 deka (vagyis kili) párizsi

Többszörös vasemberünk, Balaton-kerülőnk, "filozófusunk", Köves Péter Európa egyik legnagyobb maratonján indul a hét végén, konkrétabban a 35. Párizs Maratonon.


Péter ezúttal a verseny előtti gondolatait osztotta meg velünk, kezdve a 4 napos Balaton körtől, a sárvári félmaratonon át a francia fővárosig.

Az íráshoz katt ide!
Kívánjuk, hogy futását a Diadalív jellemezze. Hajrá Peti!
A verseny honlapja itt elérhető!


Fantasztikus százas eredmény!

Lubics Szilvia 'A' szintet futott 100 kilométeren

Nagyszerű, nemzetközileg is elismerésre méltó eredményt ért el Lubics Szilvia április 3-án, az olaszországi Sereregno-ban megrendezett 100 kilométeres versenyen.

A nagy hagyományokkal bíró eseményen (mely egyben olasz bajnokság is volt) minden adva volt a jó futáshoz, így remek mezőny sorakozott fel reggel 7 órakor a rajvonalon.

Szilvia célja nem titkoltan a nemzetközi "A" szint elérése, azaz 8 óra 30 percen belüli célbaérkezés volt, melyet sikeresen teljesített is!

A Kanizsai Futóklub büszkesége remek felkészülést követően érkezett a helyszínre, ahol kissé szokatlanul meleg idő, és 2x50 kilométeres pálya várt rá. Szilvia a verseny közben mindvégig rendkívül koncentrált volt, és ennek köszönhetően is sikerült tartania az előzetesen kalkulált tempót. A 100 kilométeres távon kerékpáron Vajda Anita kísérte és frissítette, de alkalomadtán férje és kisfia is segítette őt.

Lubics Szilvia végül 08:27:25-s idővel ért célba, ezzel a női mezőnyben 4. lett, míg 15. az abszolút 152-ből. Az "A" szint értékéről sokat elárul, hogy 2010-ben a világon mindössze 12 hölgynek sikerült ezt a távot 08:30-on belül lefutnia.

Fontos megjegyezni, hogy - az objektív összehasonlítás céljából létrehozott (A,B,C) minősítéseket alapul véve - az elmúlt évek egyik legszebb magyar ultrafutó eredményét érte el Szilvia, hisz elmúlt 3 évben magyar női ultrafutó nem ért el "A" szintet!

Teljesítményéhez tiszta szívből gratulálunk!

A verseny honlapja itt található!
Saját képek itt láthatóak!
Cikkek a versenyről az alábbi portálokon::
Hunrun.com.
Futanet.hu


Szurkoljatok!

Prága - Kisbér - Seregno

Április első hétvégéjén már igazi nagyüzem lesz az utcai futóversenyeken, melyből klubtagjaink is kiveszik részüket, ráadásul nem csak idehaza: Csehországban és Olaszországban is versenyzünk a közeli napokban.

Egész pontosan április 2-án Koller Judit a prágai félmaratonon indul, ugyanaznap Sznopek József a kisbéri 100 kilométeren fog futni, míg Lubics Szilvi 3-án az olaszországi Seregnoban, nem kis céllal vág neki ugyanennek a távnak.

A részletekről, terveikről többet megtudhatsz, ha ide klikkelsz!

Mindegyiküknek sok sikert kívánunk!


Beszámoló

Vásárhelyi félmarcsi

Míg klubtagjaink java része Sárvár körül teljesítette a félmaratont, addig néhány száz kilométerrel keletre, Kecskeméten hasonló táv várt egyetlen Drakuladynkre, (azaz Vágó Boglárkára), aki a "Vásárhelyi Maraton" 21 kilométeres távján indult, és nagyszerű egyéni csúccsal (1:40) ért célba, megszerezve ezzel a korosztályos második helyet.

Gratulálunk!

Aki pedig a fenti száraz, tényszerű adatokon kívül kíváncsi Bogi sajátos jellegű beszámolójára, az ne legyen rest, kattintson ide!


Beszámolók

IV. BSI Balaton Szupermaraton

Március végén három kanizsai futóklubos versenyző teljesítette nagyszerűen a 4 nap alatt zajló Balaton Szupermaraton közel 200 kilométeres távját.

Az alábbi linkre kattintva két beszámolót olvashattok: Druskó Zsófi és Rudolf Tamás osztja meg velünk élményeit. (Köves Peti is megígérte, hogy ír majd, de arra sajnos egy borongós őszi napig kell várnunk... )

A beszámolókat itt olvashatod!


Sárvár-Fürdő Félmaraton

Érmekkel tértünk haza!

Március 26-án, Sárváron indult útjára a Félmaratonokat Fut6sz Kupa. Az első verseny a Sárvár-Fürdő Félmaraton volt, melyet immáron 10. alkalommal rendeztek meg.

A kanizsai Futóklubot közel tucatnyian képviselték (Góberné Györgyi, Farkas Edit, Takács Ildikó, Tóth Nikoletta, Vajda Anita, Köves Péter, Molnár Zoltán, dr. Molnár Zoltán, Perneczki Gábor, Sznopek József, Vránics Álmos) akik közül hárman is korosztályos dobogós helyezést értek el:
Góberné Györgyi és Vránics Álmos kategóriagyőztes lett (györgyike ráadásul csaknem végig sérüléssel küzködve futott), míg Tóth Nikoletta ezüstérmet szerzett, de mindenki szépen teljesítette a félmaratonit.
A verseny, a rendezés kitűnő hangulatban zajlott, és szerencsére az időjárás is kedvezett a futóknak, akik a szokásosnál nagyobb létszámmal sorakoztak fel a rajtvonalon.

Mindenkinek gratulálunk!!

A verseny honlapja eredményekkel, képekkel elérhető itt!
Saját fotóink itt láthatóak!

A sorozat következő versenye pedig már a Kanizsa - Karos lesz, úgyhogy lehet készülődni!!


BSI Balaton Szupermaraton

Szuper kanizsai teljesítmények

Nagyszerűen zárult a 4. alkalommal kiírt 4 napos Balaton körüli futóverseny kanizsai szempontból, hisz minden indulónk teljesítette a csaknem 200 kilométeres távot, ráadásul Rudolf Tamás minden előzetes várakozást felülmúlva az összetett 7. helyen végzett! Tamás mindvégig nagyszerű tempót diktált, és erejét remekül beosztva az utolsó napon a legjobb magyarként ért célba.
Bravó!!

Druskó Zsófi (13.) és Köves Péter (80.) is elismerésre méltó módon futotta le a távot, teljesítményük a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt még inkább dícséretes.

A női versenyt Görög Veronika nyerte meg, míg a férfiaknál külföldiek állhattak fel a dobogóra, a győztes a litván Vytautas Grazys lett.

Gratulálunk minden sikeresen célba ért versenyzőnek!

A verseny honlapja elérhető itt!


Versenykiírás

VI. McDonald’s Nagykanizsa - Zalakaros Futóverseny

Ismét futhatsz ezen a nagyszerű hangulatú versenyen, a gyönyörű zalai dombok között.

A futóverseny a Város Napjához kapcsolódóan kerül megrendezésre, immáron 6. alkalommal.

A rajt Nagykanizsán lesz, a cél Zalakaroson.

Idén először félmaratonira nyújtottuk a távot, hogy még nagyobb legyen a kihívás, és vonzóbb legyen a verseny!

A 21,1 km-es táv teljesíthető egyéniben, illetve 3 fős váltóban is.


Részletes versenykiírás, előnevezési lehetőség itt!


Szurkoljatok!

4 nap a Balaton körül

Március 17 és 20-a között negyedik alkalommal lehet a BSI szervezésében megkerülni a Balatont. Tavaly klubtagunk, Katz Rudolf emlékezetessé tette számunkra ezt az eseményt, aki régi vágyát teljesítve sikerrel ért a siófoki célba a 4. napon.

Az idén is lesznek indulóink: mind az egyéni 4-, 2-, és 1 napos versenyszámban is.
Hogy kik ők, és milyen céllal utaznak a Balaton partjára, olvasd el itt!


Beszámoló

Göcseji Galopp 55

Kanizsai siker született Göcseji Galopp elnevezésű terepfutó verseny 55 km-es távján, ugyanis Lubics Szilvia győzött a Terep Ultra Kupa részeként megrendezett eseményen.
A résztvevőkre napos,de igen szeles idő várt a rajtnál, no meg a Göcsej nyújtotta gyönyörű, ámde igencsak dombos táj.
A futóknak leginkább a nehéz terepviszonyokkal kellett megküzdeniük, hisz a minimális aszfalt mellett leginkább mély sár és avar, illetve bokaficam elszenvedésére igencsak alkalmas fagyott göröngyös útszakaszok váltakoztak, kevesebb volt a jól futható szakasz, de a kidőlt fákon való áthaladás is adott némi romantikát az erre vágyóknak. Az igencsak hosszú út gyakorlatilag tökéletesen ki volt jelölve, ami az előzetes félelmeknek szerencsére nem felelt meg. A versenyt családias eredményhirdetés, és finom meleg gulyás elfogyasztása zárta.

Szilvi ideje végül 6:09 lett, az őt követni próbáló férje 6:12-vel ért célba, így Lubics Gyuri végül az 5. helyen végzett.
Gratulálunk mindkettejüknek!

Versenykiírás, eredmények itt találhatóak meg!


Beszámoló

Pécs - Harkány

Március első hétvégéjén rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró futóversenyt Pécs és Harkány között. A futókat a szerencsére szintén hagyományosnak mondható északi szél támogatta az 5-6 C fokban, kellemes koratavaszi futóhangulatban.
Sajnos az idén a megszokottól eltérően nem indult "nagy kanizsai" csapat, a Futóklubot csak Köves Péter képviselte, aki viszont derekasan helytállt, és a több, mint 300 férfi induló között 64. lett. Péter 1:54:24 alatt tette meg a 25 km-es távot, ráadásul a Sasy Bt. csapat tagjaként korosztályos 3. helyet is szerzett, így felálhatott a dobogóra.
Gratulálunk!
A verseny eredményei, képei itt láthatóak!


Versenyajánló

Félmaratonokat Fut6sz Kupa

Négy rendező egyesület összefogásával jött létre a "Félmaratonokat fut6sz kupa", mely hat félmaratoni versenyt foglal magában.

Sárváron, Zalaegerszegen, Szombathelyen és Nagykanizsán lehet bekapcsolódni a sorozatba. A hangulatos, és önmagukban már hagyományokkal rendelkező versenyeket érdemes felkeresni, hisz a sorozat külön kihívást teremt meg a futók számára.

A részletekhez katt ide!


Yours truly II.

Közös futás, jó hangulatban

Ismét szép számmal gyülekeztek a futók a kiskanizsai Szent Flórián téren, hogy mindenki lefussa a maga által választott távot. Becsülettel, hisz ez a nap a "Yours truly", idei második napja volt. 10 és 50 kilométer között voltak a kiválasztott távok, a futók pedig akadtak Klubunkból, de jöttek "külsősök" is. Az időjárás kegyes volt hozzánk, hisz 0 fok körül volt a hőmérséklet, de legalább szél- és csapadékmentes volt az út. A bajcsai frissítésért most is megjár a köszönet Sznopek Józsinak, valamint mindenkinek, aki a rajt/célhelyen segített.
Ezen a napon ismét bebizonyosodott, hogy jó közösen futni!

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött, és gratulálunk mindenkinek, aki elérte a célját!

Képek itt láthatóak! (köszönet érte Valgut Zolinak!). Az eredmények is a képek között láthatóak!
A Kanizsa TV tudósítása itt látható az eseményről!


Gyertek futni!

Ismét Yours truly futás Kanizsán

Február 27-én, vasárnap rendezik meg a "yours truly" elnevezésű rendhagyó futóverseny idei második fordulóját a világon.

A Kanizsai Futóklub ismét lehetőséget biztosít, hogy közösen vehessünk részt ezen az eseményen. Kiskanizsán, a Szent Flórián téren 9 órakor várunk minden érdeklődőt, hogy együtt teljesítsük a mindenki által maga választott távot (10-től 50 km-ig bármekkora lehet!). Nevezési díj nincs.

Minden további lényeges info:
Klikk ide!


Beszámoló

Margita terepmaraton

Február 12-én, szombaton rendezték az V. Téli Margita Terep Maratont, melyről Vajda Anita tudósított:
Természetes Csúcsrajáró tagjaink ezt a megmérettetést sem hagyhatták ki. A közel 40 kilométer hosszú 650 méter szinttel rendelkező verseny távot Lubics Szilvia (3:43:18) nagy előnnyel nyerte a nők között, míg a férfiak mezőnyében Varga József (2:56:27) ürömi versenyző volt a legügyesebb.

A klubot képviselte még Druskó Zsófia (4:11:13), Vajda Anita (4:24:48) és Bódi András is (4:11:25). Zsófi kis eltévedés után (ami miatt egy kicsit bosszankodott...) korosztályos 2. helyet szerezhette meg, míg András, aki ugyancsak csinált egy kis plusz távot, korosztályos 33. helyre került a 146 fős mezőnyben. Jómagam korosztályos 4. helyre kerültem, nem versenyezve, inkább élvezve az erdő nyújtotta nyugalmat és gyönyörűséget!

Egyszerűen szuper volt! Gratulálunk Mindenkinek!
A verseny honlapja, eredmények itt!


A kilométergyűjtés folytatódik...

Utazás a Holdba

1969. július 20-a nevezetes dátum az emberiség törtébetében. Neil Armstrong személyében ember lépett a Hold felszínére. Az Apollo 11 űrhajót még 6 expedició követte, melyből öt volt sikeres, ezek alkalmával 12 ember járt a Hold felszínén.

Kicsit másképp, de 2011-ben ismét van esély, hogy az emberiség elérje a Holdat.

Hogy miként lehetséges ez? És mit keres ez a kérdés egy futóklub holdnapján - azaz honlapján?
Katt ide!


Beszámoló

Kaposvár dombjai félmaraton

Gyönyörű szép tavaszias, meleg időben futhathattunk fel Kaposvár 7 dombja közül 5-re a hétvégén megrendezett Kaposvár Dombjai Félmaratoni futóversenyen.

Az első alkalommal megrendezett versenyen szép számmal indultak futók 21 km-en, egyéniben és csapatban, a Kanizsai Futóklubból 7 egyéni induló és 1 csapat vágott neki a nem könnyű pályának.

A férfiak közül Rudolf Tamás nagyon szép, 1:29-es idővel 16. helyen futott be a nagyon erős férfi mezőnyben (kategória 12.hely). Szépen szerepeltek a többiek is: Köves Péter (1:42), Hans György (1:52), Sznopek József - aki betegen futott (1:57), Deregi Ádám (1:58), Deregi László (2:03).Koller Judit férje helyett futott, aki megbetegedett, és így nem indulhatott. Judit 1:54-es idővel ért célba, amivel a nők között a 21. lett (kategória 6.) Vegyes csapatunk, a MOPSZ - Zsiga Veronika, Horváth Judit, Zsohár Zsolt - trió 2:05 alatt tette magáévá a verseny végére már hegyekké növekedett dombokat.

A pálya nagy kihívás a hagyományos félmaratoni versenyekhez viszonyítva, de éppen ez a szép benne! Gratulálunk minden teljesítőnek!

A rendezvény különlegessége a versenyhez kapcsolódó "expo" volt, ahol Klubunk sok energiát mozgósítva jelent meg: prospektusokkal, kérdőívekkel, tájékoztató anyagokkal, leginkább a tavaszi Kanizsa-Karos futóversenyünket népszerűsítve. Az expo ötletét jónak találtuk, de a helyszínválasztást kevésbé. Sebaj, van min javítani!

A versenyről Koller Judit tudósított.
Eredménylista itt!
Néhány kép itt!


Lefutottuk!

Yours truly

Január utolsó vasárnapja volt az idei "Yours truly" futás első napja. A Kanizsai Futóklub szokás szerint közös futást rendezett ebből az alkalomból.

A rajt előtt történt meg a "Nagy kilométergyűjtő verseny" 2010-es évének eredményhirdetése, melynek során Klubunk visszakapta a győztesnek járó vándorkupát.

Az ünneplést követően nem maradt más hátra "csak" a mindenki által kitűzött kilométerek teljesítése.

A napról Wilmanné Edit tudósítását itt olvashatod!
A képeket itt láthatod!


Eseményajánló

Becsületbeli futás

Január 30-án, vasárnap rendezik meg a "yours truly" elnevezésű rendhagyó futóversenyt szerte a világon.
A Kanizsai Futóklub ismét lehetőséget biztosít, hogy közösen vehessünk részt ezen az eseményen. Várunk minden érdeklődőt, hogy együtt teljesítsük a választott távot (50-, 25-, 10 km).

És hogy mitől is különleges ez a verseny? Hol és hogy futhatsz velünk?
Klikk ide!


Közös edzés

Maratoni hősök születtek!

Egy fagyos szombat reggelen narancs, piros, sárga kabátos, emberre hasonlító lények lepték el a csendes kilimáni templom teret. Néhány arra járó már-már űrbéli látomásnak vélte a jelenséget, de még mielőtt megjelentek volna a "Fókuszos" közvetítőkocsik, kiderült a a sokkal egyszerűbb, csak érthetetlen igazság: kanizsai futók tették tiszteletüket a községben, hogy közösen elfussanak a dimbes-dombos úton Zalaszabarig, majd vissza. Persze kétszer. Az 44 kilométer.
A csapat jókedvűen, beszélgetve, közös tempóban rótta a kilométereket, és megállapítást nyert ismételten: nincs is jobb, mint közösen futni egyet a jó levegőn, a gyönyörű tájon keresztül.
A nap különös fénypontjaként két maratoni hőst is köszönthettünk a "célban": Szolkoli Csabát, aki 23 éve most futott ismét ekkora távot, és dr. Molnár Zoltánt, aki 40 év után futott először maratont. (Amúgy ő ennyi idős, azaz ez volt az ELSŐ!) Mindezt úgy, hogy csak egy körre készült.

Gratulálunk, és reméljük, sok hasonló közös futásban lesz még részünk!
A nap képei itt láthatóak!
Szólj hozzá itt!


Nagykanizsa Város Sportjáért díjátadó

Futóklubos kitüntetettek

Január 21-én délután ünnepélyes keretek között került sor a Honvéd Kaszinó különtermében a 2010-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó nagykanizsai sportolók díjazására.

Az önkormányzat által szervezett ünnepség alkalmával a Kanizsai Futóklub három tagja is átvehette a az elismerést jelképező kupát:

Vajda Anita
(6 órás OB-n elért 3. helyezéséért),
dr. Lubics Szilvia
(6 órás-, és 50 km-es OB-n elért bajnoki címéért), és
Vránics László
(ultratriatlonban nyújtott teljesítményéért).


A díjátadón köszöntő beszédet mondott Cseresnyés Péter polgármester, aki felhívta a figyelmet a sport fontosságára, és példamutató jellegére. Az eseményt kis kulturális műsor színesítette, és állófogadással ért véget.

Díjazottjainknak sok szeretettel gratulálunk!


Íme az éves programunk

Gyere, fuss velünk!

Elkészült a Kanizsai Futóklub által 2011-ben szervezett események tervezete.

Idén is mozoghatsz velünk mindkét napon a "világméretű" Yours truly futásokon, lesz farsangi futás, majd tavasszal egyik fő eseményünk, az immár 6. alkalommal sorra kerülő McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros futóverseny, mely félmaratoni hosszúságúvá bővült. Becenevet is kapott ez a versenyünk, mint kedves gyermekünk: "Félmaraton a zalai dombok közt."

Tovább folytatjuk a nagy sikerű, Kihívás Napjához kapcsolódó kilométergyűjtést is majd egy szép tavaszi napon a Mindenki Sportpályáján, ősszel pedig ismét lesz Kanizsai Futófesztivál. Amikor pedig majd közeleg az év legszebb ünnepe, akkor ismét lesz karácsonyi futás is.

Programjainkról részletesen itt olvashatsz!

Szeretettel várunk minden mozogni vágyót a rendezvényeinken!


Nagy kilométergyűjtő verseny végeredménye

Kanizsai győzelem!

Nagyszerű kanizsai győzelem született a "Nagy kilométergyűjtő verseny" második évében, 2011-ben.

A Kanizsai Futóklub tagjai visszavágtak az előző évi vereségért az Egerszegi Aszfaltszaggatóknak, és megnyerték a lefutott kilométerek csatáját. Nem is akárhogyan: Klubunk tagjai közül 57-en küldtek adatokat, melynek összesítése alapján 80.007 km-t teljesítettünk közösen. Ez annyit tesz, hogy kis híján kétszer körbefutottuk a Földet az egyenlítő mentén!!

Decemberi eredmények:
Kanizsa: 6020 km
Egerszeg: 4176 km

A verseny végeredménye::
Kanizsai Futóklub: 80007 km
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 55722 km

Gratulálunk minden résztvevőnek kanizsai, és egerszegi oldalon egyaránt!

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és további jó futást mindenkinek!


Terepfutás

Éjszaka a Budai-hegységben

Január 8-án került megrendezésre a Budai-hegység távoli csúcsai elnevezésű, éjszakai extrém teljesítménytúra, mely során a résztvevőknek 13 hegyet kell szintidőn belül felkeresniük, tetszőleges sorrendben. A táv kb. 55-60 km, a szint 1700 méter, mindez esti indulással, hajnali érkezéssel nehezítve.
Lubics Szilvi és Gyuri is részt vett az eseményen, és 9 óra alatt sikeresen teljesítette a távot.
Versenykiírás itt!
Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):Honlapkészítés