KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

Győzelem a hegyi maratonon

Az év utolsó magyarországi maratonját megnyerő Rudolf Tamás számolt be a versenyről, "felkészüléséről" és saját tapasztalatairól.

Itt olvasható!


Szilveszteri hegyi futás

Bearanyaztuk az évet!

Az év utolsó napján is kitettek magukért a Kanizsai Futóklub tagjai, akik a hagyományos zalaegerszegi hegyi maraton különböző távjain versenyeztek. A mínusz 6-7 fok, és ködös idő sem riasztotta el a lelkes futókat, akik rekord létszámban neveztek az eseményre.

A legszebb kanizsai győzelmet Gadányi Bálint aratta, aki a 24 kilométert pályacsúccsal nyerte meg (ideje 1:42)! Ezen a távon korosztályos 3. lett Vránicsné Ildi (2:28) és Varga József (2:05), míg Hans György (2:28) és Molnár Zoli is sikeresen ért célba (2:44). Bravó!
A maratoni versenyen kettős kanizsai siker született: a hölgyeknél Lubics Szilvi (3:42), a fiúknál Rudolf Tamás győzött (3:19), sőt Vajda Anita (4:07) még a bronzérmet is Kanizsára hozta, de a többiek is becsülettel helyt álltak: Lubics György (3:37), Köves Péter (4:07) és Szabó Béla (4:29) is sikeresen jutott túl a négy heggyel nehezített 42 km-en.
A 11 kilométeren a legnagyobb sikert Góberné Györgyike aratta, aki 2. lett (0:56:18), de minden dicséretet megérdemel Varga Zsombor is, aki korosztályos első lett (0:45:33), míg Vránics Álmos 3. (0:51:00)! Rajtuk kívül Bíró Bence (0:58:36), Varga Zsolt (1:00:11), Vargáné Kati (1:02:39), , és Balogh László (1:02:40) is szép eredménnyel ért célba klubunkból. Gratulálunk!
Volt tehát mire koccintanunk a verseny utáni pezsgőzés során, hisz nagyszerű győzelmeket és sikereket arattunk!
Részletes eredmények itt!
Saját képeink itt!
A Zalai Hírlap képei itt!
Szólj hozzá itt!
További képek várhatóak még - nézz vissza később!


Mindenki szurkoljon!

Szilveszteri hegyi futás

Nagyszerű csapattal utazik a Kanizsai Futóklub az év utolsó versenyére, az Egerszegi Hegyi Maratonra, ahonnan többször sikerült már jópár éremmel hazatérnünk.

Az idén maratoni távon Köves Peti, Rudolf Tamás, Lubics Szilvi, Lubics Gyuri, Vajda Anita és Szabó Béla indul. 24 km-en Sznopek Józsi, Molnár Zoli, Gadányi Bálint, Vránicsné Ildi, Hans Gyuri, Varga Józsi és Varga Zsolt fut, míg 12 km-t vállal Góberné Györgyike, Vránics Álmos, Balogh Laci, Varga Zsombor, Vargáné Kati és Bíró Bence.

Szurkoljunk nekik, mert hideg idő, és sok-sok domb vár rájuk!

Hajráá!


Sikereink

Amire büszkék vagyunk


Lassan eljön az év vége, a számvetés ideje. Mint a legtöbb hétköznapi ember, a futó is végiggondolja, mit szeretett volna elérni az évben, és ezekből mi valósult meg. Mi az, ami örömöt jelent, és büszkeséggel tölti el, és mi az, ami miatt esetleg hiányérzete van.
Klubtagjaink többsége is összegezte az idei év eredményeit, melyeket az alábbiakban olvashattok, sőt ráadásként még a Kanizsai Futóklub is "megszólal":
Katt ide!
Gratulálunk az eredményekhez, és mindenkinek sikerekben, élményekben gazdag futásokat kívánunk!


Ünnepnap

Karácsonyi futás

Amennyiben csodálatos hófödte tájon, mínusz 15 fokban egy csapat futót lát a szemlélődő a Kiskanizsa - Sormás - Szepetnek útvonalon, akkor biztos lehet abban, hogy közeledik a karácsony, mert amit lát, az nem más, mint a Kanizsai Futóklub karácsonyi futása, ami az elmúlt években hagyományossá vált.

Így volt ez az idei aranyvasárnap is: két tucatnyi vállalkozó kedvű klubtagunk töltötte együtt a délelőttöt a kristálytiszta levegőn futva, majd egy-egy bögre forralt bor vagy tea mellett beszélgetve.
Az ünnepi hangulatú kocogás és együttlét után minden résztvevő számára bizonyossá vált: szükség van a futásra az ünnepek környéki rohanásban...

A nap képei, melyeket Valgut Zoli, Molnár Zoli és Lubics Gyuri készítettek, itt tekinthetőek meg!


Amikor nem fut a Klub...

Évzáró vacsora

December 11-én került sor a Kanizsai Futóklub hagyományosnak mondható évzáró vacsorájára a Honvéd Kaszinó étteremében.
Örömmel állapíthattuk meg, hogy míg néhány éve 3 asztalnál elfértünk, az idén már közel sem volt így, hisz az eltelt időszakban sok-sok futást kedvelő emberrel gyarapodott Klubunk, igen nagyszerű közösséget teremtve. Ezt bizonyította ez az este is, melyen elnökünk, Sznopek József tekintette át az elmúlt év eseményeit, és adott át egy serleget munkája elismeréseként a honlapunkat szerkesztő Lubics Györgynek (köszönet érte! - a szerk.) majd a vacsorát követően számos meglepetésre került sor.
Először a résztvevők vehettek át egy-egy emléklapot, melyen mindenki a róla írt verset olvashatta el (köszönet érte Szilvinek és Boginak), majd az év fényképeinek zenés vetítése következett (melyet Koller Judit készített el nagyszerűen), végül a futóláb felismerő verseny következett, melyen Vránicsné Ildi nyerte meg a győztesnek járó lábápolásos termékcsomagot.
Az este hangulatát az ünnepi torta tűzijátéka fényesítette, míg a hajnalig tartó beszélgetés tovább erősítette a klubtagok egymás iránti szeretetét és tiszteletét.
Szép este volt!

A rendezvény fényképei itt láthatóak!
A "Vers mindenkinek" itt látható - PowerPoint vetítésként, és itt a honlapon belül!
A futóláb felismerő verseny itt élhető át újra!

A későbbiekben látható lesz majd a Judit által készített zenés fénykép-összeállítás, valamint a 2010-es év sikereit összefoglaló írás is!


Terepfutás

Jéghideg a vulkán...

A Börzsönyben tettek látogatást Futóklubunk tagjai.

Vajda Anita, Lubics Szilvi, és Bódi András vettek részt a "Vulkántúra" elnevezésű teljesítménytúrán. A táv 44 kilométer, a szint 2300 méter, az időjárás fagyos, az útviszonyok csúszósak voltak, így igencsak próbára tették a körülmények versenyzőink kitartását.

Jellemző a napra, hogy Szilvi - aki mindig keresi a teljesítőképességének határait, talán ezért :-)? - még egy jeges patakba is belegázolt, így jeges lábbal tett meg 36 kilométert, Anitáék hátizsákjába befagyott a tea, Bandinak pedig még a zsebkendője is kővé dermedt a hidegben...

De mindezek ellenére mindhárman sikeresen mászták meg a Csóványost, a Nagy Hideg- hegyet (kétszer), jutottak fel a Salgóvárhoz, majd pedig vissza célba, hogy aztán igykezzenek haza a Klub évzáró vacsorájára.

Teljesítményükhöz gratulálunk!
A nap képei itt láthatóak!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

November végi állás

Az év utolsó előtti hónapjának adatai összesítésre kerültek.
Ebben a hónapban több, mint 2000 kilométerrel többet gyűjtöttek a kanizsai futók, így az év vége a verseny szempontjából már csak formalitásnak tűnik.

De azért még december 31-én is sokat fogunk futni - ráadásul Egerszegen - biztos, ami biztos!

Eredmények:
Kanizsa: 6484 km
Egerszeg: 4420 km

A verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 73987 km
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 51546 km

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


Gabi beszámolói

Kétszer 21

Sok nagyszerű eredményt, sikeres versenyt hozott a Kanizsai Futóklub tagjainak számára a 2010-es év, amelyekre mind büszkék vagyunk. Vass Gabi teljesítménye is megsüvegelendő: ő az ősszel Zalakaroson futotta le élete első félmaratonját, majd nem sokkal rá duplázott is Siófokon. Gratulálunk!

Az alábbiakban Gabi élményeit olvashatod el, aki arról írt, hogy sikerült eljutnia a 21 kilométeres távig, miként élte meg a versenyeket, milyen érzéseket váltottak azok ki belőle.
Katt ide!


Télapó itt van!

Mikulás napi futás Egerszegen

Idén is közös futással köszöntötték Télapó érkezését a Kanizsai Futóklub és az Egerszegi Aszfaltszaggatók tagjai.

A lelkes futók az egerszegi szilveszteri hegyi maraton 24 km-es távját tették meg közösen, és bár a hőmérő higanyszála -5 fokot mutatott, a gyönyörű havas tájban élvezet volt a kocogás mindenki számára.

A közel két tucatnyi sportoló így szép emlékekkel (és az egymásnak ajándékozott mikuláscsomaggal) térhetett haza, no és a két futóklub közötti példaértékű barátság lelket melegítő érzésével.
Télapó itt van, képek a puttonyából itt!


Terepfutás - eredmények

Heted hét hegyen át


Sikeresen teljesítette két klubtagunk a november 27-én megrendezett "Tanúhegyek nyomában" terepfutó versenyt. A mindenre elszánt nevezőkre maratonnyi táv várt - no de nem akármilyen terepviszonyok közepette. A Badacsony, a Szigligeti vár, a Gulács és még néhány hegy, összesen 1609 méter szint állt a versenyzők útjában, akiknek a dolgát a frissen lehullott hó is nehezítette...
Mindezen akadályokat leküzdve ért célba a Kanizsai Futóklubból Bódi András (6:12:42) és Szabó Béla (7:06:12) is.
Gratulálunk mindkettejüknek!

Eredménylista itt!
Részletes útvonalleírás itt!


Lefutottuk!

Balaton maraton és félmaraton

Kitettek magukért a Kanizsai Futóklub tagjai a hétvégi siófoki "szezonzáró" futóversenyen.

Közel harmincan képviselték klubunkat, a kétnapos martoni távon Vránics László volt közülünk a leggyorsabb (2:49), őt Török Krisztián (2:54) és Köves Péter (3:17) követte.

Lányaink is szépen helytálltak: Tóth Niki (3:36) és Vránicsné Ildikó (3:46) is nagyszerű idővel ért célba, míg Fekete Laura (4:34) Valgut Zoli segítségével teljesítette becsülettel a számára igazi kihívást jelentő távot. Bravó!
A félmaratonon Szokoli Csaba ért leghamarabb célba (1:27), Varga Zsolt (1:29), és Lubics György (1:30) előtt. A hölgyeknél Druskó Zsófi (1:40), Koller Judit (1:47), Farkas Edit (1:50) volt az első három sorrendje kanizsai színekben. Gratulálunk nekik, de természetesen jár a gratuláció minden indulónknak, így a három párosunknak is!

A teljes eredménylistákat itt találjátok!
Saját képeink itt láthatóak!
A BSI képei itt!

Az első csokor beszámoló itt olvasható!
Emese és Csaba sztoriját itt élheted át!
Koller Judit kapcsolatát a mumussal itt ismerheted meg!
Köves Petiék nem mindennapi erkélyjelenetéről és egyéb kalandjaikról pedig itt tudhatsz meg mindent!
"Egy ötvenesnek" tapsolhatunk Farkas Edit írásában - katt ide!
Fekete Laura élménybeszámolójából pedig egy lassan hagyományossá váló párosunk közös napjaival ismerkedhetünk meg - klikk ide!
Vránicsné Ildikó és Fazekas István élményei pedig itt olvashatóak!


Versenyelőzetes

Irány Siófok!

Az elkövetkezendő hétvégén ismét futók lepik el a siófoki aranypart utcáit, hisz 7. alkalommal kerül sor a BSI "szezonzáró" futóversenyére, amely számos távon kínál versenyzési lehetőséget a futni vágyók számára.

A Kanizsai Futóklubot idén is sokan képviselik majd Siófokon, több indulónk lesz maratonon, félmaratonon, és félmaratonon párban is. Futóink közül többen megosztják előzetes várakozásukat, terveiket az eseménnyel kapcsolatosan.

Katt ide!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

Októberi állás

Elkészült a kilométergyűjtő verseny október havi összesítése. Ez alapján eldőlni látszik a verseny, hisz a különbség a két klub között több, mint 20.000 km-re nőtt.

Igaz, egerszegi részről nagy fogadkozásról szereztünk titkos információt :-) úgyhogy nem lazsálhatunk!

Eredmények:
Kanizsa: 6819 km
Egerszeg:4866 km

A verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 67503 km
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 47126 km

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


Beszámoló: 50 km-es OB

Lubics Szilvi országos bajnok!

November 7-én (vasárnap) került sor az idei év utolsó ultrafutó országos bajnokságra, nevezetesen az 50 km-es távú viadalra, melyet szokás szerint a Zöldgömb Sport Klub rendezett.

A bő 900 méteres óbudai körpályán zajló versenyen nagyszerű kanizsai siker született: a hölgyek mezőnyében Lubics Szilvia 4 óra 3 perces idejével aranyérmes lett, ezáltal idén második országos bajnoki címét szerzte meg!
Gratulálunk!

Testvére, Vágó Boglárka sokat javítva tavalyi idején, épphogy lecsúszott a dobogóról, 4.37-el a 4. helyezést érte el.

Lubics György 4:17-et futott, ezzel a középmezőnyben végzett.

A férfiaknál - előző napi sárvári győzelmét megismételve - Szabó Gábor diadalmaskodott.

Eredmények itt!
Képek itt!
Szólj hozzá itt!


Sárvár-fürdő félmaraton - FRISSÍTVE!

Tóth Niki bronzérmes!

Szép eredményekkel tértek haza a Kanizsai Futóklub képviselői a november 6-án (szombaton) 9. alkalommal megrendezett Sárvár-fürdő félmaratonról.


Tóth Niki korosztályos harmadik (abszolút 4.) helyezést ért el 1:46:13-as idejével.
Bravó!

Fiaink is jó időket futottak: Szopek József 1:33:57-, míg köves Péter 1:38:14-el ért célba.
Gratulálunk!

A hölgyek versenyét Adorján Csilla, míg a fiúkét Szabó Gábor nyerte meg.

Sznopek Józsi tudósítása itt olvasható!
Részletes eredmények, képek itt láthatóak!
Szólj hozzá itt!


Tudósítás a távolból

Ciprusi élmények

Rendhagyó tudósítás olvasható az alábbiakban. Kolonics Tamás, Cipruson szolgáló klubtársunk jelentkezett, hogy megossza velünk élményeit a távoli szigetországból.

Megtudható, hogy 30 vagy 40 C fokban jobb-e futni, hogy mi az a Duty Signaller a HQ-ban, hogy mit tesznek arrafelé a katona fejére, és hogy kell-e autogramokat osztogatni.

No és sok minden más is...

Katt ide!


Piros 85 terepfutó verseny

Piros pont Zsófinak!

Zsófi a dobogó jobb szélén Nagyszerűen helytállva a dobogó 3. fokára állhatott fel október 30-án, szombaton Druskó Zsófia a "Piros 85" elnevezésű terepfutó versenyen.
A Pilisben zajló, 88,5 km hosszú, 3205 méter szintkülönbségű távot Zsófinak 11 óra 17 perc alatt sikerült megtennie.

Gratulálunk!


A győztes a hölgyek között Makai Viktória lett, míg a fiúknál Németh Csaba lett az első.

Zsófi beszámolója itt!
Versenykiírás itt!
Eredmények, képek itt!


Beszámoló

Zalai Futóparty

Népes mezőnnyel képviseltette magát futóklubunk a 3. Zalai Futóparty-n, ahol "természetesen" KaCsáink hozták megszokott jó formájukat. A 12 futó 3 drukker családtaggal és 1 db kutyussal :-) indult el a megyeszékhely mellett harmadik alkalommal megrendezett verseny felé...


A bagodi aszfaltszaggatásról Vajda Anita tudósított.

A továbbiakhoz katt ide!
Saját képeink itt!
Eredmények, képek itt!


Kis-Balaton kör

Szép eredmények

Gabi, Györgyi, Rudi Sikeresen szerepeltek futóklubunk tagjai a Zöldgömb Sport Klub által szervezett "Kis-Balaton kör"-ön.
Szokoli Csaba a félmaratoni távon régi célját teljesítve, nagy egyéni csúcsot futva lett abszolút első (1:27), míg élete első 21 kilométerét teljesítő Vass Gabi (2:09), valamint Góberné Györgyi (1:53) kategóriájukat megnyerve térhettek haza! Bravó!
Rajtuk kívül Katz Rudi (21 km - 2:03), Varga László (9km - 41:46), Molnár Zoltán (9km - 45:05) és volt elnökünk, Ferenczy Lehel (9 km - 39:59) szerepeltek klubunkból a zalakarosi versenyen.
Mindenkinek gratulálunk!
Eredmények, képek itt!
Saját képeink itt!
Szokoli Csaba írt beszámolót a versenyéről, illteve, hogy mi is történt 22 évvel ezelőtt... Ajánljuk! (Katt ide!)


Beszámoló

Zágráb Maraton

Október második vasárnapján rendezték meg a horvát fővárosban a 19. Zágráb Maratont, melyen hárman indultunk a Kanizsai Futóklubból.
Ha kíváncsi vagy milyen a 42,2 kilométeres verseny szervezése, rendezése szomszédainknál, milyen a verseny hangulata, és milyen tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, akkor olvasd el az alábbi beszámolót!
Katt ide!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

Szeptember végén

Elkészült a kilométergyűjtő verseny szeptember havi összesítése.

Eredmények:
Kanizsa: 6786 km
Egerszeg: 5031 km

A verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 60684 km
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 42260 km

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


Beszámoló

Spartathlon - 2010

Október 8-án délután Lubics Szilvi tartott élménybeszámolót a Honvéd Kaszinóban a Spartathlonról.

Szilvi beszélt a verseny történetéről, az előkészületekről, majd részletesen mesélt az Athéntől Spártáig tartó 246 kilométerről, végül a szép számú hallgatóság kérdéseire válaszolt.

Szilvi írásos élménybeszámolóját
itt olvashatod el!
További linkek, melyek a Spartathlonnal kapcsolatosak:
Saját fényképeink a versenyről itt!
A célegyenesben - video itt!
Videoklip a Szilvi Spartathlonjáról itt, vagy itt melyet Vajda Anita készített. Köszönet érte!
Fényképek a beszámolóról itt!
A Kanizsa TV sportmagazinjában készült interjú itt látható!


Beszámolók

A Spar maratonon futottunk

Eső áztatta a 25. Spar Budapest Maraton több ezernyi futó alkotta mezőnyét fővárosunk utcáin szeptember 26-án. Bár az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz, az igazi futók nem hátráltak meg, így sok-sok kanizsai sportoló is rajthoz állt.

A maratoni távon indult klubunkból Gál József (aki nagyszerű egyéni csúcsot futott), Takács Ildikó (aki először teljesítette ezt a távot), Vránicsné Ildikó, Hans György, Sznopek József, Hodovánszki Csaba és Bódi András.
A 30 kilométeres távot választotta Koller Judit, Tóth Nikolett, Farkas Edit és Deregi László, míg több klubtagunk váltóban indult, így Burucz Viktória, és
Góberné Györgyike
, aki a Kanizsai Csajok tagjaként mesél a versenyről és az azt megelőző időszakról is.
Mindegyik versenyzőnk nagyszerűen helytállt a kedvezőtlen időjárási viszonyok közepette is, így a gratuláció most duplán jár!

Versenyzőink beszámolói a kék színű nevekre kattintva olvashatóak!
Saját képeink itt!
A verseny honlapja itt!


Spartathlon - 2010

Spártai hős lett Lubics Szilvi!

Szilvi és Szabó Sanyi a célban Sikeresen célba ért a Spartathlonon, és ezzel elnyerte a megtisztelő "Spártai hős" címet Lubics Szilvia, a Kanizsai Futóklub tagja.
Szilvi fantasztikus elszántságról, és kitartásról tett tanúbizonyságot a verseny alatt mindvégig, míg az Athéntől Spártáig tartó 246 km-es távot 35 óra 32 perc alatt megtette, és ezzel a harmadik magyar nő lett, aki teljesíteni tudta a Spartathlont.
A hegyi szakaszokkal, hőséggel, szakadó esőkkel nehezített erőpróbának az idén 322 sportoló (köztük 18 magyar) vágott neki, de közülük csak 128-nak sikerült megérinteni a célban Leonidász király szobrát.
Sajnos a verseny feladására kényszerült klubtársunk Szabó Béla is, aki derekasan helytállva küzdött, de a 124 km-es kontrollpontig már nem jutott el szintidőn belül.
A versenyt az olasz Ivan Cudin nyerte, a hölgyek közt a brit Emily Gelder lett az első. A magyarok közül sikeresen teljesítette a versenyt Tóth Attila, Löw András, Zahorán János, Kovács Imre, Bögi Sándor, Fendrik László, Lelkes Gusztáv és Szabó Sándor is.

Minden résztvevőnek gratulálunk, Szilvinek pedig különösen!

A verseny honlapja itt!
Amit a Spartathlonról tudni érdemes...


Álmodtam egy világot magamnak...

...lefutni egy marathont

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetlenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Takács Ildikó az egyik legszebb, legnagyobb futóálmot szeretné megvalósítani: lefutni egy marathont. A 42 kilométeres távnak vasárnap délelőtt fog nekivágni a Spar Maraton mezőnyének tagjaként.
Ildikó elmesélte, mit jelent számára ez a misztikus táv, miként készült, mit vár magától a versenyen.
Katt ide!


Mindenki szurkoljon!

A Spar Maratonon indulunk

Vasárnap délelőtt futók ezrei lepik el Budapest utcáit - 25. évfordulóját ünnepli a Budapest Maraton. A klasszikus távon kívül 30 km-en, és rövidebb távokon, váltókban is kipróbálhatják magukat a versenyzők.
Magyarország egyik legnagyobb szabású futóversenyén a Kanizsai Futóklub tagjai is szép számban képviseltetik magukat. Közülük szólaltattunk meg néhányat - ha tovább lapozol, megtudhatod, hogy ők melyik távon, milyen reményekkel állnak majd ott a rajtvonalon.
Katt ide!
Kellemes böngészést, aztán vasárnap mindent bele!


Álmodtam egy világot magamnak...

...lefutni a Spartathlont

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetlenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Néhány nap, és néhány száz futó nekivág, hogy teljesítse az egyik legnagyobb ultrafutó versenyt, Athén és Spárta között. Idén ketten lesznek ott a rajtnál a Kanizsai Futóklubból: Szabó Béla és Lubics Szilvia.
Béla tavaly elmondta, mit jelent számára ez a verseny. Ő az idén kabalából nem szeretett volna újra nyilatkozni.
Szilvi, aki először indul ezen az extrém versenyen, viszont elmesél mindent, ami számára a Spartathlon-on való részvételről szól.
Katt ide!

A verseny 24-én pénteken reggel 6 órakor indul, és on-line követhető a hivatalos honlapon:itt!
Ajánlott magyar szurkolói fórum itt!


Versenybeszámoló - Kanizsai Futófesztivál

Esőmenők


A Kanizsai Futóklub idén 5. alkalommal rendezte meg őszi futófesztiválját. A szeptember 18-i eseményen szokás szerint egyéni (10km, 21km, 50 km) és váltófutás is volt.
Az időjárás sajnos nem fogadta kegyeibe a futókat - hisz majdnem végig esett az eső - de így is nagyon sokan vettek részt a versenyen. Több távon is nagyszerű eredmények születtek, ráadásul jópár kiélezett csatát is láthattak a szurkolók. Mindenkinek köszönjük, hogy eljött, és gratulálunk, hogy az eső ellenére lelkesen futott! Külön gratulálunk a helyezetteknek!

Részletes beszámoló, képcsarnok, eredménylista itt elérhető!-ez az oldal folyamatosan frissül beszámolókkal, képekkel - időnként nézz vissza!


Beszámoló

Triatlon VB - Budapest

Köves Peti azt ígérte, hogy a budapesti triatlon VB nyílt kategóriájában indulva, legalább egy embert meg fog előzni. Hogy igaza lett-e, azt meséli el:
Katt ide!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

Augusztusi eredmények

Nagyszerűen sikerült a kilométergyűjtés kanizsai részről a nyár utolsó hónapjában.
Olyannyira, hogy ebben hónapban a Kanizsai Futóklubnak sikerült a verseny kezdete óta a legtöbb km-t összegyűjteni, és ezzel augusztus végére a klub tagjai több kilométert gyűjtöttek, mint tavaly egész évben!

Augusztusi eredmények:
Kanizsa: 8231 km
Egerszeg: 4953 km.

A verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 53898 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 37229 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


12 órás Országos Bajnokság

Druskó Zsófi sikere

Szeptember 11-én rendezték meg a 12 órás Országos Bajnokságot Balatonalmádiban. Mind a női, mind a férfi mezőnyben nagyszerű eredmények születtek, a férfiaknál ráadásul hatalmas csata zajlott a dobogós helyezésekért.
A hölgyek között Görög Veronika fantasztikus eredményt ért el, 129 km-el nyert, második Gyebnár Éva lett 116 km-el. Nem kis büszkeségünkre bronzérmet szerzett a Kanizsai Futóklub tagja Druskó Zsófi, aki bő 102 kilométert teljesített.
Gratulálunk!
A fiúknál Mazur Béla győzött 133,9 km-el, 2. Lajkó Csaba, 3. Kiss Zsolt lett.
Képek itt!
A verseny honlapja itt!


Nyárbúcsúztató futás

Itt a vége, fuss el véle!

A Kanizsai Futóklub tagjai komolyan vették a címbeli szólás-mondást, és futással búcsúztatták a nyarat. A tucatnyi sportember egy 10 kilométeres kört teljesítve, valamint számos palacsintát, pitét, és egyéb finomságot eltüntetve, vidám estével köszönt el a meleg évszaktól, és üdvözölte az őszt, mely sokuknak tartogat igazi nagy kihívásokat.

Nagyszerű esemény volt az este, melyről M.Zoli készítette képeket itt tekintheted meg!


Triatlon VB - Budapest

Indulók a Futóklubból!

Szeptember 8-án elrajtolt a 2010-es tritatlon világbajnokság sorozat záró versenye Budapesten. A VB-n a sportolók a főváros szívében kialakított versenypályán versenyeznek, és különlegessége, hogy a profik mellett az amatőrök is elindulhatnak majd. Az Age Group (korosztályos) versenyeken (20-80+ között 5 évenként meghatározott korcsoportokban) bárki nevezhetett, így aki elindul – hogy olimpiai vagy sprint távon teljesítse az úszásból, kerékpározásból és futásból álló triatlont – korosztályában akár világbajnok is lehet.
Az Age Group világbajnokságon a közel 2800 indulóból mintegy 491 magyar lesz, köztük 2 Kanizsai Futóklubos versenyző: Deregi László és Köves Péter, akik közül Péter írt egy kis beharangozót:
Katt ide!
A veseny honlapja itt!

Hajrá Magyarok!


Nike beszámolók

Fél maraton, hét történet

Amikor látunk egy futót célba érni, és karjait diadalittasan felemelni, csak sejtjük, miért teszi. Amikor látunk a célban egymást ölelő, síró futókat, csak sejtjük, miért teszik. Amikor társakat látunk mosolyogva célba érni, csak sejtjük miért teszik.
Ha tudni akarunk, akkor a futók történeteit ismerni kell.
Itt van az alkalom, hogy hét kanizsai futóét elolvasd, és megtudd, amit eddig csak sejthettél:

Katt ide!


Lefutottuk!

Nike Félmaraton, Budapest

Szép eredményekkel tértek haza a Kanizsai Futóklub tagjai a jubileumi, 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonról. A közel 6000 futóra nagyszerű hangulat, napos idő, és erős szél várt a Városligetben, mely a verseny során a futók örömére - és bánatára ki is tartott.
Klubunk tagjai kivétel nélkül remekül helytálltak, hárman is egyéni csúccsal értek célba: Takács Ildikó (1:53:41), Farkas Edit (1:54:09), Lubics György (1:28:17) is PB-t futott, de Fekete Laura (2:15:41) és Balogh László (1:53:46) is jobbat futott a tavalyi eredményénél. Az újdonsült IronMan, Hans György egy barátját segítette PB-hez (1:50:21), Gadányi Bálint pedig régi önmagát idézve (versenyen kívül) futott nagyszerű időt (1:29:38).

Gratulálunk!

Részletes eredmények itt!
Saját képeink itt!
Képcsarnok itt!


Szurkoljatok!

Nike félmaraton

Magyarország legnagyobb félmaratoni versenyét minden év szeptember első vasárnapján rendezik meg Budapesten. Idén jelentős évfordulót ünnepelhetnek a futók, hiszen a Budapest Sportiroda által szervezett versenyen 25. alkalommal dördül el a startpisztoly!


A több ezer induló között ott lesznek a Kanizsai Futóklub tagjai is, akiket arról kérdeztünk, hogy milyen tervekkel vágnak neki a távnak.

Válaszaikat itt olvashatjátok!


Versenybeszámoló - IronMan, Nagyatád

A nagy nap

Hans György klubtársunk csendben készülődött élete nagy céljának megvalósításához: sikerrel célba érni a nagyatádi hosszútávú triatlon versenyen, azaz IronManné válni. A megmérettetés napja 2010. augusztus 14-én jött el...

A nagy napról írt beszámolóját itt olvashatjátok!


Eredmények

Velencei-tó és Zagyvamenti Maraton

Harmadik alkalommal rendezték meg a Velencei-tó körüli "szupermaratont", melyen 1-, illetve 2 kört is lehetett vállalni a tó körül.
A 27 kilométeres távon újdonsült klubtársunk, Sipos Csaba diadalmaskodott, míg 54 kilométeren Druskó Zsófia 4. lett. A győztes Görög Veronika, és Pethő István lett, Szabó Béla pedig a Spartathlon előtti utolsó edzőversenyén a középmezőnyben végzett.
Gratulálunk!
Részletes eredmények itt!

Augusztus 29-e másik futóeseményét Jászberényben rendezték, itt a "Zagyvamenti Maratont" tartották. A távoli helyszínen is volt kanizsai induló: Bódi András, aki nagyszerű egyéni csúcsot futott, 3 óra 38 perc alatt ért célba.
Gratulálunk!
A verseny honlapja itt!


Frissítés

Új képek a nyitóoldalon

Új kép üdvözli a látogatókat honlapunkon, melyek a Kanizsai Futóklub életének jelentős pillanataiból lettek összeválogatva. A sok száz képből most 5 került a címlapra, sorban a következők:
Bal szélen Lubics Szilvi célba érkezése az idei bécsi maratonon, ahol új egyéni csúcsot futott.
Mellette a Klub 2009-es fényképeiből megrendezett "Az év fotója" verseny győztes felvétele, melyen Valgut Zoli egy távoli bolygón fut.
A középső képen a (2010-es) Kanizsa-Karos futóverseny rajtja látható, mely a Kanizsai Futóklub egyik fő eseménye.
A következő felvételen Fekete Laura öleli át az őt a félmaratonon végig kísérő és segítő Valgut Zolit a tavaly őszi siófoki félmaraton céljában. (Ez a kép lett a 2. a fenti szavazáson.)
Jobb szélül pedig az utolsó lépés a mintegy 200 000-ből: Szabó Béla 212 km-t futott a Balaton körül, míg végül átszakítja a nevére szóló célszalagot. A kép tavaly készült, idén Béla ismét átélhette ezt a pillanatot. Ultrateljesítmény.

Képeink böngészése közben számos nagyszerű pillanatra lehet bukkanni, így figyelmetekbe ajánlom képgalériánkat - érdemes néha "csak úgy" böngészni, sok erőt lehet meríteni a képekből:
Katt ide!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

Biztos kanizsai vezetés

Júliusban is folytatódott a "Nagy kilométergyűjtő verseny", és folytatódott a tendencia: biztos kanizsai győzelem ebben a hónapban is.

Úgy tűnik, hogy kanizsai fölény egyre kifejezettebbé válik (csakúgy, mint tavaly az egerszegieké), és szinte behozhatatlan az év végéig, hisz mintegy három havi az előny.

Júliusi eredmények:
Kanizsa: 7363 km
Egerszeg: 3315 km.

A verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 44821 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 31484 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


IronMan - Nagyatád

Három kanizsai vasember született

Remekül helytálltak a a Kanizsai Futóklub tagjai a hazai triatlon csúcsrendezvényén, a nagyatádi IronMan-en. Idén hárman próbálkoztak klubunkból, hogy teljesítsék ezt a hosszútávú versenyt.
Vránics Laci nagyszerűen versenyezve az előkelő 32. helyen ért célba 10:41-es idővel, ami jelentős javuálas tavalyi idejéhez és helyezéséhez képest. Gratulálunk!
Hans Gyuri első alkalommal próbálta ki ma gát ezen a távon, és kiválóan versenyezve, tervezett idejénél (14 óra) jobb idővel (13:36) 250.-ként ért célba, így mától ős is VASEMBER! Fantasztikus!
Köves Peti tavalyi bemutatkozása után idén kevesebbet tudott készülni, valamint technikai problémák is hátráltatták a kerékpározás alatt, de így is sikeresen teljesítette ezt az extrém távot (317. lett 14:34-el).
Szívből gratulálunk!
A versenyt Major József nyerte meg (8:21), a hölgyek között pedig Halász Annamari (10:24) lett az első.
Részletes eredménylisták itt!
Képek itt!
Saját képeink itt!


Vármaraton

Kőszeg vára bevétetett

Niki és Szilvi az eredményhirdetésen Idén 5. alkalommal rendezték meg a Sárvár és Kőszeg között zajló, 45 kilométeres országúti futóversenyt, a Vármaratont. A családias hangulatú, de igazi kihívást jelentő eseményen szép kanizsai sikerek születtek: a hölgyek egyéni számában első helyezést ért el Lubics Szilvia (ideje 3:39), aki a csapatok között Tóth Nikivel párt alkotva is aranyérmet szerzett.
Lányaink sikerének értékét növeli a tény, hogy maguk mögé utasították az összes férfiváltót is! Niki teljesítményét pedig külön dícséret illeti, hisz sosem futott még ilyen hosszú távot (28 km).
A férfiak mezőnyében Sznopek Józsi 3:58-al abszolút 4. (korosztályos 2.), Lubics Gyuri (4:05) absz. 5. (korosztályos 3.) lett a változatos terepviszonyok (városok, falvak, országutak, erdő + egy kis mocsár) között zajló versenyen, ahol a szombathelyi Kovács Balázs nyert (3:19).
Gratulálunk!
Eredmények itt!
Képgaléria itt!


Beszámoló

Magyarkanizsán jártunk

A Kanizsai Futóklub lelkes csapata idén is ellátogatott Nagykanizsa testvérvárosába, a szerbiai Magyarkanizsára, hogy ott részt vegyen a 29. alkalommal megrendezendő futóversenyen.

Versenyzőink szép eredményekkel és élményekkel tértek haza, melyekről Jeszenői Csaba írt.

Katt ide!


Komáromi futóhétvége

Az erő velünk volt

Július utolsó napján első alkalommal rendezték meg Komáromban a Szőnyi Ferenc (deca ironman világbajnok) fémjelezte futóhétvégét. A Komáromi Erő(d) próba nevet kapó versenyen félmaraton-, maraton-, 12 és 24 órás versenyszámot is rendeztek.

A szűk 2 kilométeres körpályán zajló viadal rövidebb távjain indultak kanizsai versenyzők, és szép eredményekkel térhettek haza, azaz elmondható, hogy az erő velük (is) volt.
A hölgyek között Vajda Anita épphogy elmaradva eddigi legjobbjától, 1:50-es idővel megnyerte a félmaratont, míg Lubics Szilvia 3:19-el második lett Görög Veronika mögött a maratoni távon.
A férfiaknál Szokoli Csaba második lett félmaratonon 1:33-as remek idővel, míg Lubics György eddigi második legjobb idejéért küzdve - és azt elérve - 3:25 alatt ért célba a maratonon. A győztes Szabó Gábor lett.
Gratulálunk minden résztvevőnek!
Versenykiírás itt!
Saját képeink itt!
Szólj hozzá itt!
Részletes eredménylista itt!
Még több kép itt!


Programajánló

Megyefutás - másodszor


Egy remek kezdeményezés folytatásaként az idei évben is nekivágnak Zala legbátrabb futói, hogy egy hét alatt megkerüljék a megyét, azaz közösen fussanak kereken 400 km-t.
Esténként, kényelmes tempóban, gyönyörű tájakon haladva, remek társaságban most részt vehetsz Te is ebben a vállalkozásban!
Nincs más dolgod, mint kiválasztani a napot, amikor ráérsz, és csatlakozni a csapathoz, akár biciklivel is.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Részletes információk itt!


Nagy kilométergyűjtő verseny állása

Féltávnál Kanizsa vezet

Eltelt az év fele, vagyis a "Nagy kilométergyűjtő verseny" a féltávnál tart. Júniusban is a kanizsai futók gyűjtöttek több kilométert, szám szerint 6130-at, míg az egerszegiek 3823-at.

Így a verseny állása:
Kanizsai Futóklub: 37458 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 28169 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!
Szólj hozzá itt!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!


Beszámoló

Az én Ultrabalatonom - kísérőként

Azt már olvashattuk Sznopek Józsi beszámolójában, hogy ő miként élte meg a Balaton körüli versenyt. Most pedig Porpáczy Évi írásából tudhatjuk meg, milyen a kerékpáros kísérők élete az Ultrabalatonon.
Évi elmeséli, hogy miként készült fel a versenyre, milyen volt Józsit kísérni, őt segíteni, és közösen átélni ezt a 212 kilométert.

Tekerj ide!


Halál 50 futóverseny

Druskó Zsófi sikere

Július 10-én rendezték meg a szigethalmi parkerdőben a lényegretörő, bár kissé ijesztő elnevezésű "Halál 50" futóversenyt, mely egyben a Terep Ultra Kupa része is. Az 52 kilométeres távon nagyszerűen szerepelt a Kanizsai Futóklub tagja, Druskó Zsófia, aki 5:16:30-as idővel 3. lett.
Gratulálunk Zsófinak, akit a verseny után kérdeztünk:
Az időmmel igazán nem vagyok elégedett, de erre a futásra már nagyon vágytam, és sikerült beszorítani a családi programok közé. 8 kört futottunk plusz még egy kicsit az elején és a végén. 6 és fél körig társaságban futottam, amit nem bántam, mert a lábam még mindig nem az igazi, nehezen melegedett be, viszont a társam elvonta a figyelmemet erről. Ezért az elejét nem is futottam el. A 6. körben sikerült két lányt megelőznöm. Úgy éreztem, mintha gyorsulnék, de ez lehet, hogy csak érzékcsalódás volt.
Kellemes kis verseny volt, szinte családias környezetben, sok ismerős futóval. A frissítés is bőséges volt, ami ebben a hőségben igen jól esett, még locsolókannás zuhany is rendelkezésünkre állt. Azt hiszem minden teljesítő büszke lehetett magára. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a versenyt!
A győzelmet Görög Veronika szerezte meg, második Mátécsa Ildikó lett. A férfiak mezőnyében Kerényi Farkas is indult, de az ő eredményükről egyelőre nincs információnk.


Beszámoló az Ultrabalatonról

Sznopek Józsi 212 kilométere

Újabb beszámoló készült az Ultrabalaton 212 kilométeréről. Ezúttal Sznopek Józsi írta meg, milyen is körbefutni egyhuzamban a magyar tengert.
Ha kíváncsi vagy: kattints ide!


Beszámoló - saját képek frissítve!

Elvira maraton

Anita és futótársa Bódi András a kupákkal Immár 20. alkalommal rendezték meg július 3-án Szombathelyen az Elvira Maratoni Futófesztivált Szombathelyen.

A maratoni távon indult klubunkból Vajda Anita, aki egyéni csúcsától épp csak lemaradva, 3:55-ös idővel ért célba. Ezzel az eredménnyel 4. lett a hölgyek között, míg korosztályában ezüstérmet szerzett.
A rekkenő hőség, a nehéz pálya, és a magányos jellegű futás igencsak megnehezítette Anita dolgát, aki amúgy sérüléssel is küzdött, de mind fejben, mind testben is nagyszerűen helytállva tudta le a 42 kilométeres távot.
Gratulálunk!

Anitán kívül Bódi András (képen) - volt/leendő Kanizsai Futóklubtag - is maratonon indult, és 4:30-as idővel ért célba.
Gratulálunk!

A maratoni táv győztesei: Földingné Nagy Judit és Garami Árpád lettek.
A 20 kilométeres váltófutásban pedig Molnár Zoli jeleskedett, egy alkalmi váltó tagjaként 10 kilométert vállalva járult hozzá csapata jó helyezéséhez.
Gratulálunk!

Saját képeink itt!
Eredmények itt,képek itt!
TV tudósítás itt látható!


Beszámolók

Balaton körüli körök

Két beszámoló olvasható az alábbiakban az Ultrabalatont egyéniben sikeresen teljesítő két kanizsai versenyző tollából.

Lubics Szilvi írását itt olvahatod, míg Szabó Béla élményeihez lapozz ide!


Dupla Ironman Világbajnokság

Vránics László sikere

A Kanizsai Futóklub oszlopos tagja Vránics László hatalmas teljesítménnyel 9. helyezést ért el a Bonyhádon megrendezett dupla távolságú ironman világbajnokságon. A 7,6 km úszásból, 360 km kerékpározásból, majd 84,4 km futásból álló távon Laci ideje: 2:46:09 – 17:28:55 – 27:41:44 lett.

Gratulálunk!

A verseny honlapja:
Katt ide!


Beszámoló az Ultrabalatonról

Mindenki körbeért, Szilvi második!

Nagyszerűen szerepeltek a kanizsai versenyzők az elmúlt hétvégén megrendezett Ultrabalatonon.
A 212 km-en egyéniben indult futóink mindegyike leküzdötte ezt az irdatlan távolságot, az északi part emelkedőit, a déli part hosszú egyeneseit, az éjszakát, a nappalokat, a hatalmas zivatarokat, az éhséget, a fáradtságot, a fájdalmakat és emelt fővel "szakíthatta át" a névre szóló célszalagot a tihanyi célban.
Lubics Szilvia 25 óra 45 perces idejével második lett, a pályacsúcsot elérő Görög Veronika mögött (23:36). Szilvi ideje egyébként Vera után az eddigi második legjobb a verseny történetében. Gratulálunk! A harmadik Csupor Krisztina lett.
A férfiaknál mindhárom kanizsai futó, Szabó Béla (gondolatait itt olvashatod), Sznopek József és Kerényi Farkas is derekasan küzdött és sikeresen célba is ért!
Gratulálunk! A győztes Vozár Attila lett.
A kétnapos váltók között indultak a Kanizsai Csajok, azaz a KaCsa csapat, melyet Vajda Anita, Koller Judit, Góberné Györgyi, Vránicsné Ildi és beugróként Károlyiné Piroska alkotott. Mindegyik lány nagyszerűen helytállt (Anita a 2. napon két szakaszt is vállalt), és 20:45-ös idővel a 8. helyen végzett. Gratulálunk nekik, mint minden célba érkező egyéni és csapatban futónak!

A KaCsa csapatból Koller Judit beszámolóját itt olvashatod!
Saját képeink itt!
Szólj hozzá itt!
A verseny honlapja eredményekkel, képekkel itt!


Mindenki szurkoljon!

Ultrabalaton 2010


Az elkövetkező hétvégén rendezik meg a 4. Ultrabalatont, azaz a Balaton körüli 2 napos futóversenyt. Az egyre népszerűbb verseny rajtja szombaton délelőtt Tihanyban lesz, innen indulva az egyéni futóknak folyamatosan haladva, 32 óra alatt kell körbeérniük a 212 km-es távon. A váltók számára van non-stop-, és 2 napos versenyszám is.
A Kanizsai Futóklubot egyéniben Lubics Szilvia, Szabó Béla, Sznopek József és Kerényi Farkas képviseli, míg a csapatok közt ismét feltűnnek a Kanizsai Csajok, azaz a KaCsa csapat, melyet Vajda Anita, Koller Judit, Góberné Györgyi, Vránicsné Ildi és beugróként Károlyiné Piroska alkot.

Minden egyéni és csapattagunknak a táv sikeres teljesítés a célja, ehhez kívánunk nekik erőt, kitartást.
Hajrá, mindent bele!!

Drukkolj, üzenj, szólj hozzá itt!
A verseny honlapja itt!


Nagy kilométergyűjtő verseny

Május végi állás

A tavasz utolsó hónapjában is gyűltek a kilométerek, Kanizsán 6461-, míg Egerszegen 4051.

Május végi állás:
Kanizsai Futóklub: 31328 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 24346 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!

Jó böngészést és futást mindenkinek! Hajrá Kanizsa!

Szólj hozzá-itt!


Jegyzet

Találkozás az esőben

Néhány napja beköszöntött a nyár: tűz a nap, rekkenő hőség van. Szinte már el is felejtjük, hogy nem is olyan rég még folyamatosan zuhogott az eső. Az alábbi írás még ekkor született.
Az esőben való futásról szól. Ugyanakkor sokkal többről:
Itt olvashatod el!


Beszámoló - Győri félmaraton - új képekkel!

Joke egyéni csúcsot futott!

Anita és Joke a verseny előtt Június 6-án (vasárnap) rendezték meg a 9. Győri Félmaratont, ahol Vajda Anita és Gál József indult Klubunkból.
Józsi (alias Joke) régóta dédelgetett álma volt, hogy 5 percen belüli kilkkel teljesítsen egy félmaratont. Miután az elmúlt hétvégén Keszthelyen ez nem sikerült, nem adta fel ezen elképzelését - hiszen hónapok óta erre készült - hanem újra próbálkozott, ezúttal Győrben.
A 27 fok körüli meleg, a tűző napsütés, és a 7 kilométerenkénti (minden körben egyszeri) frissítési lehetőség nem könnyítette meg Joke dolgát, azonban Anita nagyszerű segítségével (aki ezúttal "csak" edzésképpen indult, és nem engedte Joke-nak elfutni a táv elejét) sikerült 1:43:04 alatt célba érnie!
Joke így nagyszerű új egyéni csúcsot ért el, megvalósította azt, amiért annyit küzdött!

Gratulálunk!

További képek itt láthatóak! Frissítve!


Klubeste Kónya Ákossal

Ahol kisülne a steak az aszfalton...

Szilvi és Ákos a 24 órás VB-ről tudósító újsággal Június 3-án a Kanizsai Futóklub vendége volt Kónya Ákos, ultramaratoni futó a Honvéd Kaszinóban.
Ákos évek óta az USA-ban él, de a Franciaországban nemrég megrendezett 24 órás VB után - ahol a magyar válogatottat erősítette - néhány napra hazalátogatott, és elfogadta a meghívásunkat egy kis élménybeszámolóra.

A szép számmal megjelent hallgatóságnak Ákos először arról beszélt, hogyan is lett ultrafutó, miként vált a ház körül martoni távon körözgető futóból a világ legkeményebb ultraversenyeinek résztvevőjévé. A fényképekkel illusztrált előadás során legtöbbet természetesen a Badwater ultramaratonról mesélt, ahol (a magyar 24 órás bajnoki cím mellett) a legnagyobb sikereit érte el. Rendkívül sok érdekességet hallhattunk tőle a felkészüléséről, a verseny útvonaláról, a magas hőmérséklet okozta kihívásokról, az alkalmazott frissítésről, az extrém körülményekről.

Ákos érdekes sztorikkal fűszerezett előadásából megtudhattuk milyen is a sivatagban hallucinálni, kígyókkal találkozni, valamint, hogy miért is jó a fehér vonalon futni...
Örülünk, hogy Ákos eljött hozzánk; személyében egy olyan igazi sportembert ismerhettünk meg, aki közvetlen és szerény tudott maradni sikereit követően is.
Sok sikert kívánunk neki további sportkarrierjében is!

Azt este során készült képeket itt tekintheted meg!
Szólj hozzá-itt!


Beszámoló - frissítve a saját értékelésekkel!

Keszthelyi kilométerek

Valgut Zoli a célban! Május 30-án, vasárnap immár 3. alkalommal rendezték meg a "Keszthelyi kilométereket", mely lassan az ország egyik legnagyobb szabású futóeseményévé növi ki magát.
Több száz induló, fergeteges hangulat a rajtnál, nagyszerű vonalvezetésű, bő 10 kilométeres körpálya (mely érintette a Balaton partot és a Festetics kastély sétányát is), gyakori frissítőállomások, több helyen hangulatfelelősök, és szokás szerint meleg+nyári záporok várták a futókat ezen a nagyszerű versenyen.

A maratont Szabó Gábor és Görög Veronika, a félmaratont Kálovics Anikó és Zsódér Zsolt nyerte.
Mindhárom versenyszámban (azaz maraton-, félmaraton-, és maraton váltóban) volt a Kanizsai Futóklubnak indulója, akik közül többen is sikerrel teljesítették a saját maguktól elvártakat.
Külön kiemeljük az egyéni csúcsot futókat: maratonon Vágó Boglárka és Valgut Zoltán, félmaratonon Farkas Edit, Hans György, Molnár Zoltán és Gál József is PB-t futott! Koller Judit, Druskó Zsófia korosztályos első, Vágó Bogi korosztályos második lett, míg Fazekas István, Perneczki Gábor és Zsohár Zsolt élete első félmaratonját teljesítette sikerrel.
Gratulálunk!

Saját képeink itt, új képekkel!
Ha tovább lapozol, megtudhatod, hogy a kanizsai indulók mit vártak a versenytől.
Szólj hozzá-itt!
Eredménylista itt!
A kanizsai versenyzők értékelése itt!


Beszámoló - Brive, 2010

24 órás szolgálat

Lubics Szilvi beszámolójából megtudhattuk, milyen volt a 24 órás VB az ő szemszögéből.

Szilvit a versenyen Vajda Anita "kísérte", azaz ő volt a segítője, frissítője, társa, támasza is egyben ez alatt a 24 óra alatt.

Ha kíváncsi vagy, hogy Anita miként élte meg ezt a napot, azaz milyen is a kísérők élete egy ilyen versenyen, akkor olvasd el beszámolóját:
Katt ide!


Kilométergyűjtő akció: 725 km gyűlt össze

Prágáig futottunk!

Május 26-án került megrendezésre a Kihívás napjához kapcsolódó kilométergyűjtő akció. A rendezvény célja idén is az volt, hogy lehetőséget biztosítson mindenkinek egy kis közös mozgásra, futásra.

Ráadásul a versenyeken megszokottól eltérően most nem egymás ellen küzdöttek a futók, hanem együtt próbáltak minél több kilométert összegyűjteni, és így közösen minél messzebbre jutni. Nem számított a gyorsaság, csak a lefutott körök száma.

Idén is több, mint 120-an jöttek el, ovisok és idősebbek, lányok és fiúk, lassabbak és gyorsabbak, Kanizsáról és távolabbról is (pl. a legtöbbet futó Kovács Balázs Szombathelyről érkezett) és egész délután rendületlenül rótták a köröket a Mindenki Sportpályáján.
Végül 1813 kör, azaz 725,2 km gyűlt össze, így a futók egy képzeletbeli stafétabotot egymásnak átadva a Budapest - Győr - Pozsony - Brno utat követve eljutottak Prágáig!

Köszönjük mindenkinek a részvételt!
Képgaléria itt!
Részletes eredmények itt!
Szólj hozzá-itt!


Beszámoló - Prága Maraton

Ajjjjjaj…

Vajda Anita beszámolóját olvashatod a Prága Maratonról, amin Anita a rendőrök számára kiírt EB-n induló magyar csapat tagjaként vett részt május 9-én.
A versenyről készült jegyzőkönyvből kiderül, hogy főhősünk csehül viselte a cseh kirándulást, amiről leginkább bizonyos Cs.Gyula valamint a 42 kilométeren át tartó helyszíni szemle során észrevételezett domborzati (v)iszonyok, és a talajzat különös ismertetőjele, a macskakő tehettek.

Lapozz bele az aktába!


Beszámló - 24 órás VB, Brive

Beavatás

1 nap futás. 24 óra futás. 1440 perc futás. 183 kilométer futás. Akárhogy is írjuk, mondjuk, olvassuk, hihetetlenül sok. Mi történik az első lépésektől a fenti képen látható mámoros utolsó percekig, miközben eltelik egy nap?Lubics Szilvi mesél élete első 24 órás versenyéről:
Katt ide!


Beszámoló

13 óra esőben, avagy a 2010-es T100

Tájkép a T100-ról Sznopek Józsi írt beszámolót Magyarország egyik legnagyobb kihívást jelentő terepfutó versenyéről, a több, mint 100 kilométeres "T100"-ról. Az amúgy is hatalmas teljesítményt követelő versenyt idén rendkívül megnehezítette a hideg, és a szakadó eső. Józsi azonban nem adta fel, végigért.

Kalandjait az alábbiakban olvashatod:
Indulj útnak!


Fussunk együtt!

Kilométergyűjtő akció a Kihívás Napjához kapcsolódóan

Kanizsai Futóklub az előző évekhez hasonlóan az idén is lehetőséget biztosít a közös mozgásra a kihívás napjához kapcsolódóan, de a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ahhoz képest 1 héttel később.

Május 26-án (szerdán) délután a Mindenki Sportpályáján várunk mindenkit, hogy együtt fussunk minél több kört, hogy együtt gyűjtsünk minél több kilométert.
Most nem számít a gyorsaság, nincsenek helyezések, mindenki nyertes lesz!

Részletek itt!


Beszámoló

24 órás világbajnokság

A magyar csapat a 24 óra után Péntek délelőtt 10 órakor véget ért a franciaországi Brive-ben az idei 24 órás világbajnokság. A magyar vesenyzők kihozták magukból a maximumot, köztük Lubics Szilvi, Futóklubunk büszkesége is, aki gyakorlatilag végig mozgásban tudott maradni a verseny során, és végül 183 kilométert ért el.
Szilvi nagyon gyorsan kezdett, a nap negyedénél átmenetileg még vezetett is, sőt az eddigi legjobb 12 órás idejét is megjavította, de az igazi küzdelem számára csak ekkor kezdődött. Az éjszakai órák nagyon nehezen teltek, de végül úrrá tudott lenni a nehézségeken, és Vajda Anita segítségével végig tudta csinálni a versenyt. Bravó!!

A magyar hölgyek közt Máténé Varjú Edit 191 km-t, Horváth Mónika 184 km-t, Gurdon Éva 182 km-t teljesített. Gratulálunk!

A férfiaknál a magyar versenyzők a következő eredményeket érték el: Cserpák József 221 km, Zahorán János 218 km, Kónya Ákos 207 km, Szitó Ervin 181 km, Szabó Sándor 147 km, Lajkó Csaba 146 km. Gratulálunk!
A VB-t a japán Inoue 273 km-el nyerte, a nőknél pedig a francia Fontaine lett az első 240 km-el, a magyar futók a fenti eredményekkel a középmezőnyben végeztek.
A csapatversenyben a lányok 10., a fiúk a 15. helyezés érték el.

A verseny honlapja, eredménylistákkal itt!
On-line eredmények, köridőkkel itt!
Szurkolás, üzenetek, VIDEÓK itt!
Képgaléria itt!


Nagy kilométergyűjtő verseny

Április végi állás

Rendületlenül folytatódott a kilométerek gyűjtése áprilisban is, mindkét klub tagjai sokat futottak.

Az idei év tendenciája szerencsére nem fordult meg, most is a Kanizsai Futóklub háza táján gyűlt össze több kilométer, szám szerint 6739, míg a megyeszékhelyen 5685.

Április végi állás:
Kanizsai Futóklub:24867 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók:20295 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!

Jó böngészést és futást mindenkinek!

Hajrá Kanizsa!


Álmodtam egy világot magamnak...

... 24 órán át futni

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetelenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Lubics Szilvia a magyar válogatott tagjaként élete első 24 órás futására készül.
A világbajnokságot május 13-14-én rendezik meg Franciaországban.

Szilvi felkészüléséről, érzéseiről, terveiről olvashatsz, ha ide kattintasz!


Beszámoló

Extrém félmaratoni kalandom a futurizmus jegyében

Május 2-án első alkalommal rendezték meg a Szekszárd környéki hegyeken átívelő Borvidék félmaratont. A versenyre közel 1000 futó nevezett, akiknek a 21 kilométeren számos emelkedővel kellett megküzdeniük.

A résztvevők az út során a szokásos frissítésen túl fröccsözéssel is "doppingolhatták" magukat.

A versenyről egy igazi futurista KaCsa, Koller Judit "tollából" olvashattok részletes beszámolót.

Proszit!


Élménybeszámoló

Az örömteli négy nap története

Megérdemelt helyre került az az érem A Kanizsai Futóklub alapító tagja, Katz Rudolf évek óta dédelgetett egy futóálmot: körbefutni a Balatont.

Ez az ábránd merésznek tűnt, hisz Rudinak nem volt hosszútávfutó tapasztalata. De volt bátorsága, hite, ereje, hogy végigcsináljon egy kemény felkészülést, és rajthoz álljon a BSI 4 napos Balaton-kerülő versenyén.

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy Rudinak sikerült az álmát megvalósítania. Azt azonban, hogy miként élte meg ezt az örömteli négy napot, ezidáig nem tudtuk. Most azonban részletesen elmeséli, mi is történt vele ezen a 195 kilométeren.

A beszámolót itt olvashatod!


24 órás országos bajnokság - Sárvár

Pokoli mennyország - Béla beszámolója

Április 24-én, a Kanizsa-Karos versenyünkkel egyszerre rajtolt az egyik legnívósabb magyar ultrafutó verseny, a sárvári 12/24 órás futás. Az utóbbi versenyszám egyben magyar bajnokság is volt.

A Várpark körüli 1030 méteres pályán a győztes Szőnyi Ferenc lett 238 kilométert futva, míg a hölgyeknél Böszörményi Edit diadalmaskodott (183 km). A Kanizsai Futóklubot Szabó Béla képviselte, aki 164 km-t teljesített, ezzel 11. lett (korosztályában 3.). Gratulálunk!

Béla megpróbálta a lehetetlent, néhány sorban összefoglalni, min is ment keresztül 24 óra alatt: itt olvashatod!

A 12 órás versenyszámot Bene Ármin nyerte (127 km), míg második helyezett az Aszfaltszaggató Lakatos Roland lett (123 km). Roli beszámolóját itt találod!
A női számot Makai Viktória nyerte 116 kilométerrel.

Gratulálunk minden futónak!

A verseny honlapja itt!
Eredmények itt!


Lefutottuk!

V. McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros futóverseny

A rajt pillanata Április 24-én délelőtt 10 órakor rajtolt el az V. McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros futóverseny mezőnye a Város Napja alkalmából ünneplőbe öltözött Erzsébet térről.

A kisebb jubileumot ünneplő futóversenyt Marton István, Nagykanizsa polgármestere rajtoltatta el.

A 60 egyéni indulóra, valamint a 24 háromfős csapatra közel 20 kilométer, sok domb, és közepes erősségű szembeszél várt a zalakarosi célig.

A versenyről szóló tudósítás, képek, eredmények
itt találhatóak!


Beszámoló

Bécs Maraton

Az elmúlt hétvégén Bécsben rendezték Ausztria legnagyobb szabású futóversenyét, melyen mintegy 30.000 futó állt rajthoz a különböző távokon.

Maratonon indult Lubics Szilvia, aki a több, mint 5000 célbaérkező között 3:06-os eredményével a női mezőnyben 11. (korcsoportos 4.) lett, Lubics György, és élete első maratonját teljesítő Hans György is.

Gratulálunk!

A versenyről Lubics Gyuri írt részletes beszámolót, valamint arról, hogy ő miként készült a tavasz nagy megmérettetésére, és az hogyan sikerült neki.
Itt olvashatod!


Díjátadó

Druskó Zsófi a Terep Ultra Kupa győztese

Zsófi a győztesnek járó kupával Április 17-én zajlott az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének közgyűlése, melynek egyik napirendi pontja volt a 2009-es év Terep Ultra Kupa-, valamint az "Év ultrafutója" győzteseinek díjátadása.

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Terep Ultra Kupa női győztese Druskó Zsófia, a Kanizsai Futóklub tagja lett.

Gratulálunk Zsófinak, s örülünk , hogy magunk közt tudhatjuk!

A férfiaknál Hajduska Balázs lett az első, 2009. év ultrafutói pedig Gurdon Éva és Cserák József lettek.
Gratulálunk!A terep ultra kupa versenykiírása
Eredmények

Az UMSZ új elnököt is választott Ujj Zoltán személyében.


Nagy kilométergyűjtő verseny

KIváló március

Remekül folytatódott a kilométergyűjtés a tavasz első hónapjában: a verseny történetében rekordnak számító 7399 km gyűlt össze kanizsai oldalon!

Az Aszfaltszaggatók is remekül gyűjtögettek, ők 5665 km-t teljesíttettek, ami szintén jelentősen több, mint tavaly ilyenkor.
Az egerszegi csapat sportszerűségét jelzi, hogy havi 100 km-t felajánlottak Bálint részére, amíg ismét teljes értékű "harcos" nem lesz. Köszönjük, ez fair play díjat érdemlő szép gesztus!

Március végi állás:
Kanizsai Futóklub:18128 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók:14610 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!

Jó böngészést és futást mindenkinek!

Hajrá Kanizsa!


Beszámoló - frissítve!

100 km-es Országos Bajnokság

Görög Veronika Szabó Bélával Április 10-én (szombaton) rendezték meg Kisbéren az idei év 100 kilométeres országos bajnokságát. A versenyzők reggel 7 órakor rajtoltak és 6x tették meg oda-vissza a bő 8 kilométeres pályát.

A Kanizsai Futóklubból Szabó Béla és Sznopek József vágott neki ennek az irdatlan hosszúságú távnak.

Szabó Béla nagyszerű egyéni csúcsot futott: 10 óra 49 perc alatt ért célba, azaz több, mint másfél órát javított eddigi legjobbján. Béla összegzése itt olvasható!

Sznopek Józsi elmondta, hogy 10h38' alatt sikerült teljesítenie a távot. Ugyan 10 órát tervezett, de 5 óra környékén megfájdult a térde, ami nagyon lelassította, így hamar látszott, hogy ez is "csak" egy felmérő futam a balatoni kiruccanáshoz. A versenyből végül sikerült teljesen jól kijönnie, nem volt szétesve, gyomra is teljesen rendben volt. Azért voltak nehéz percei a verseny során: orkán erejű szél a délutáni órákban, jeges eső, homokvihar. :-)))) - de jó kis próbatétel volt! A versenyrendezés, frissítés viszont kiváló ! Néhány nap pihenő után pedig Józsi folytatja a felkészülést az Ultrabalatonra, addig még egy felmérőt tervez, a T100 -at.
Gratulálunk!

Az országos bajnokságot Hajduska Balázs nyerte (7h52) míg a hölgyeknél Görög Veronika ért elsőként célba, kiváló idővel (8h48)

A verseny honlapja itt!
Képek itt!


Beszámoló

Katonadolog

Kiküldött (hadi)tudósítónk, Kolonics Tamás jelentkezik be a kaposújlaki frontvonalból, ahol öldöklő küzdelem folyik az aranyért: a katonák géppisztollyal a kezükben (sőt anélkül is) az utolsó leheletükig küzdenek, vért izzadva kergetik egymást.
De győztes csak egy lehet közülük...

Ide lőjél!Versenybeszámolók

Balaton Szupermaraton kétszer

195 kilométer a Balaton körül, 4 nap alatt. Ugyanaz a verseny, mégis más.
Két beszámolót olvashatsz az alábbiakban a Balaton Szupermaratonról:
Szabó Béla írt az egyéni futó tapasztalatairól:katt ide!
Kolonics Tamás pedig győztes csapat tagjaként ért célba. Az ő élményeit
itt olvashatod!

Mindkettejüknek gratulálunk, és köszönjük a beszámolókat!

(Hamarosan Katz Rudi élményeit is olvashatjátok...)


Nagszerű eredmények a szombati versenyeken

Lubics Szilvia országos bajnok, Vajda Anita harmadik!

Anita és Szilvi Kiváló kanizsai eredmények születtek a 2010-es 6 órás országos bajnokságon Veszprémben:
A hölgyek mezőnyében első lett, így országos bajnoki címet szerzett Lubics Szilvia, aki pályacsúcsot futva 74,6 km-t teljesített! Gratulálunk Szilvinek, aki ezzel a teljesítménnyel megszerezte saját maga- és a Kanizsai Futóklub első országos bajnoki címét! Szilvi teljesítményéről mindent elmond, hogy ez az idei év eddigi legjobb eredménye a világon, és az elmúlt években is mindig a legjobb ötben lett volna!
Szintén hatalmas gratuláció jár Vajda Anitának, aki 62,7 km-es eredményével bronzérmes lett, egy km-el lemaradva a második Gurdon Évától. Bravó!
A férfiaknál Szalóki Róbert győzött, szintén pályacsúcsot (84,7 km) futva.

A versenyen Szabó Béla is nagyszerűen futott: 63,5 km-t teljesített, valamint a KaCsa csapat is, akik Vajda Anita, Porpáczy Évi, Góberné Györgyi, Vránicsné Ildi összeállításban 63,2 kilit gyűjtöttek a 6 óra alatt.

Képek itt láthatóak, melyeket Gáspárné Timi, a lányok segítője készített a versenyen. Köszönjük!
Részletes eredmények itt!
Vilángranglisták itt!
További képek itt!
Még több kép itt!Sárvári (érem)fürdő félmaraton

Sárvárról is két érmet hoztak haza KaCsáink, ugyanis Koller Judit pb-t futva (1:47) abszolút harmadik, korosztályos második-, míg Farkas Edit (1:58) korosztályos harmadik lett. A klub férfitagjai is kitettek magukért, Sznopek József bő másfél óra alatt ért célba, míg Köves Péter Juditot segítve futotta le a távot.

Gratulálunk!

Képek itt!
Részletes eredmények itt!

Vágó Boglárka mindeközben pedig az ország másik felében, Kecskeméten állt rajthoz a Vásárhely félmaratonon és ügyes KaCsához méltó módon ő is éremmel tért haza: korosztályos 3. helyet szerzett 1:45-ös idejével.

Gratulálunk!Ismét lehet szurkolni!

Nagy (futó) szombat

Végre itt a tavaszt, ezt jelzik az egyre szaporodó futóversenyek is. A következő szombaton több eseményen is részt vesznek Klubunk tagjai:

A Veszprémi 6 Órás Országos Bajnokságon egyéniben indul Lubics Szilvia, akinek célja egyenletes tempót futva eddigi legjobb 6 órás eredményét (63 km) túlszárnyalni, Vajda Anita, aki először próbálkozik ilyen típusú hosszútávú versenyen, valamint két rutinos, friss Balatonkerülőnk: Szabó Béla és Kerényi Farkas. A 6 órás versenyen újra színre lép a KA(nizsai)CSA(jok) csapat is (Vajda Anita, Porpáczy Évi, Góberné Györgyi, Vránicsné Ildi összetételben), akik itt mutatják be a lányok új közös futópólóját is!

Az új csinos szerkó fel fog villanni Sárvár környékén is, ugyanis Koller Judit és Farkas Edit indul a Sárvár-fürdő félmaratonon, ahol Sznopek József képviseli majd a férfiakat a Kanizsai Futóklubból.

Drakuladynk (alias Vágó Boglárka) pedig az ország másik felében versenyez majd, ugyanis Kecskeméten a Vásárhely félmaratonon indul .

Minden versenyzőnknek jó futást, Hajráááá!


Balaton Szupermaraton

Szép kis kör volt!


Nagyszerűen szerepeltek a kanizsai futók a vasárnap véget érő a 3. BSI Balaton Szupermaratonon. A 4 napos, embert próbáló versenyen 195 km-t tettek meg a sportolók.
Legjobb Kanizsai Futóklubos Kerényi Farkas lett, aki 10. helyezést érte el, összideje: 16 óra 28 perc. Szabó Béla is nagyszerűen futott (18:39), tavalyi idejét több, mint 50 perccel javította meg és ez igazán biztató lehet számára az év további nagy versenyei szempontjából.
Katz Rudolf (24:34) is minden elismerést megérdemel, hisz neki ez volt az első ilyen hosszútávú versenye, sőt Rudi ezelőtt még maratont sem futott, most pedig minden nap többet is annál...
Az ő teljesítése példaértékű: merjünk nagyot álmodni, majd tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, hogy elérjük az álmunkat, készüljünk fel becsülettel - közben ne engedjük eltántorítani magunkat a céltól - majd versenyezzünk okosan, ahogy erőnk engedi, és akkor nem marad el a siker.
Gratulálunk mindegyiküknek!

Kijár a gratuláció a váltóban győztes Kolonics Tamásnak, aki Magyar Honvédség 54-es Veszprém csapatát erősítette, és Druskó Zsófiának, aki a 4 napos verseny második felét tette meg sikerrel: ő 2. lett a hölgyek közt.
Gratulálunk!

A verseny eredménylistája itt!
Képgaléria itt!


Mindenki szurkoljon!

Kanizsaiak a Balaton körül

Március 18 és 21 között immár 3. alkalommal rendezi meg a BSI a Balaton körüli futóversenyét. A 195 km-es távot 4 nap alatt teljesítik az egyéni versenyzők és a 4 fős váltók, akik közül naponta hárman futnak.

A Kanizsai Futóklubot többen is képviselik ezen a versenyen: szurkolunk az egyéniben már harmadszor induló Szabó Bélának; Kerényi Farkasnak, Katz Rudolfnak, valamint a második két napot teljesítő Druskó Zsófinak és a váltótag Kolonics Tamásnak is!

A versenyről a fórumon próbálunk majd friss hírekkel szolgálni, itt lehet szurkolni is:
Katt ide!

Zúgjon a hajrá Kanizsai Futóklub!


Álmodtam egy világot magamnak...

...körbefutni a Balatont

Sorozatunkban olyan kanizsai versenyzőket szólaltatunk meg, akik életük valamely nagy versenye előtt állnak, függetelenül attól, hogy az 10 km vagy maraton, kis verseny vagy világbajnokság. A lényeg, hogy a versenyre való felkészülés, a verseny teljesítése, vagy az ott elérendő idő az adott futónak sokat jelentsen, az számára igazi kihívást jelentsen.

Tavaly Köves Péter vasember szeretett volna lenni, Szabó Béla pedig a Spartathlonra készült, most pedig Katz Rudolffal beszélgettünk évek óta dédelgetett álmáról: körbefutni a Balatont.

Katt ide!

A verseny honlapja:
Katt ide!
Ugyanitt Szabó Bélával is olvasható egy riport:
Katt ide!


Nagy kilométergyűjtő verseny

Remek február

Nagyszerűen sikerült gyűjteni a kilométereket az év második hónapjában a Kanizsai Futóklub tagjainak: minden eddigi teljesítményünket túlszárnyalva, 5932 km-t futottunk össze. Ezzel tovább növeltük az előnyüket az Aszfaltszaggatókkal szemben, akik 4177 km-t teljesíttettek.
Örömteli, hogy az egy futóra eső km is több a kanizsai oldalon (174 vs. 139), ami bízttató lehet a továbbiakra nézve is. (Hisz szép az a vándorkupa, jó lenne visszaszerezni!)

Februári végi állás:
Kanizsai Futóklub:10729 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 8945 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!

Jó böngészést és futást mindenkinek!

Hajrá Kanizsa!


Versenybeszámoló

Iljusinnak térkép e táj...

Az elmúlt hét végén Vajda Anita galoppozott 55 kilométert a göcseji dombokon.

Élményeit itt olvashatod!


Versenybeszámoló

A szenvedés foka

Egy hikomat transzformersz migrénszerű fejfájással természeti katasztrófát vizionál, és bár a végét járja, temetését halasztaná.

Félreértések elkerülése végett ez egy Pécs-Harkány beszámoló tömörített változata, melyet Koller Judit írt meg.

Aki kíváncsi Judit élményeire, az kattintson ide!


Beszámoló

Pécs - Harkány futóverseny + Göcseji Galopp

Szépen szerepeltek a Kanizsai Futóklub tagjai az idén 26. alkalommal megrendezett Pécs - Harkány országúti futóversenyen. A versenyzőket fagypont körüli hőmérséklet és szerencsére északi szél fogadta a rajtvonalnál, amely mindvégig kitartott, és hátulról támogatta a futókat.

A kanizsaiak közül leggyorsabban Kolonics Tamás ért Harkányba, ő 1 óra 35 perc alatt teljesítette a 25 km-es távot, ezzel 19. lett! Gratulálunk!
Tomit Török Krisztián követte (1:47), majd Lubics György ért célba (1:52) bő 10 percet javítva itteni eddigi legjobbján. Nemsokkal Gyuri után Sznopek Józsinak (1:54), majd - 1 héttel élete első hasonló távú versenye után - Koller Juditnak (2:19) sikerült legyűrni az emelkedőkkel bőven megáldott pályát, őt Deregi László (2:28) követte.
A versenyt Bene Barnabás nyerte (1:20), míg a hölgyeknél Földingné Nagy Judit diadalmaskodott (1:35).

Kettes váltóban futott Fekete Laura és Gadányi Gábor, míg Köves Péter céges váltóban ért el szép eredményt.

Mindegyiküknek gratulálunk!

Néhány saját kép itt!
Részletes eredmények itt!
Még több kép itt!

Míg a kanizsai futók többsége a Pécs - Harkányt választotta vasárnapi programjául, és már a harkányi termálban áztatta magát, addig Vajda Anita a Göcsejben vett részt egy 55 km-es terepfutáson. A rendkívül rossz talaj- és terepviszonyok közepette Anita remekül helytállt, és sikeresen teljesítette a "Göcseji Galopp" több mint félszáz kilométeres távját.
Gratulálunk!


Mindenki szurkoljon!

Irány Harkány!

Vasárnap rajtol el a tavasz első igazán komoly versenye, a Pécs - Harkány országúti futóverseny. Hagyományainkhoz híven idén is több kanizsai versenyző áll majd a rajtvonalnál, hogy a 25 km-s távot teljesítve fusson el Harkányig.
A Kanizsai Futóklubból szoríthatunk az egyéniben induló Koller Juditnak (akinek ez lesz élete második ilyen távú versenye), valamint a fiúknak: Sznopek Józsinak, Deregi Lacinak, Kolonics Tominak, Török Krisztiánnak és Lubics Gyurinak is. Fekete Laura, Gadányi Bálint és testvére Gábor pedig csapatban futja le a távot, éppúgy, mint Köves Peti.

Küldjük tehát az erőt 11 órától a várhatóan hűvös, szeles időben futó versenyzőknek, zúgjon a hajrá Kanizsai Futóklub!


Beszámoló

Hihetetlen huszonöt

A "Yours truly" futáson sok szép teljesítményt láthattunk, köztük Farkas Editét is, aki Koller Judithoz hasonlóan életében először próbálkozott meg negyedszáz kilométer lefutásával.

Edit élményeit itt olvashatod!

Gratulálunk!


Versenykiírás

5. McDonald's Nagykanizsa - Zalakaros futóverseny

Elkészült a Nagykanizsa-Zalakaros országúti futóverseny kiírása.

Ismét futhatsz ezen a nagyszerű hangulatú versenyen, a gyönyörű zalai dombok között.

A futóverseny a Város Napjához kapcsolódóan kerül megrendezésre, immáron 5. alkalommal.

A rajt Nagykanizsán lesz, a cél Zalakaroson. A 20 km-es táv teljesíthető egyéniben, illetve 3 fős váltóban is.


Versenykiírás itt!

Tavalyi emlékek: beszámoló, eredmények, képek: klikk ide!

Mindenkit szeretettel várunk a versenyen!


Tudományos este

A sportolók táplálkozása

Március 3-án este hagyományteremtő szándékkal találkozott a Futóklub tagsága a Honvéd Kaszinóban, ahol Lubics Szilvia tartott előadást a Sportolók táplálkozásáról.
Az előadáson szóba kerültek a legfontosabb, a sportolás közben energiát biztosító tápanyagforrások, azok célszerű bevitele, a folyadékpótlás, és a táplálékkiegészítők is.


Szilvi az elméleti adatokat saját tapasztalataival is kiegészítette. A hasznos előadást kötetlen eszme- és tapasztalatcsere követte, valamint a hallottak gyakorlatba történő átültetése, azaz egy kis eszem-iszom :-)

Az előadás diasora elérhető itt.

A "tudományos esték" folytatódnak...


Beszámoló

25 szélárnyékban

Koller Judit a "Yours truly"-n futott először 25 kilométert, és ezt a nagyszerű teljesítményt egy élménybeszámolóval tette felejthetetlenné.

Juditnak sok szeretettel gratulálunk, beszámolóját itt olvashatod el!


Yours truly futás - február 28.

Jókedv, csapat, szél, futás

Jól sikerült a Yours truly futás idei második fordulója. Három tucat lelkes ember találkozott Kiskanizsán, hogy nekivágjon az eltervezett távnak. 10 és 50 kilométer között teljesítettek a futók, akiket a januárinál melegebb idő-, viszont most is erős szél (igaz most déli) várt.

A közös futást most is nagyban segítette Józsiék bajcsai frissítője, és persze a csapat közösségi szelleme.

Gratulálunk mindenkinek, aki elindult és lefutotta azt a távot, amit tervezett, és külön gratulálunk mindazoknak, akik ma teljesítettek először bizonyos távot, így pl. F.Editnek és Juditnak, akik 25 km-t futottak, és természetesen jár a gratuláció a félszáz kilit letudó Szilvinek, Bélának, Józsinak, és Petinek is!

Aki szeretne felkerülni a mai napon a világon bárhol hasonló futáson részt vettek közé, az klikkeljen ide, és küldje el az adatait!
Folyamatosan frissülő "világranglista" elérhető itt!

A nap képei megtekinthetőek az alábbi linken:
katt ide!

Mindenkinek köszönjük a részvételt, jövőre újra találkozunk a Yours truly futásokon!


Ajánló

Ismét Yours truly futás Kanizsán

Február 28-án kerül sor a Yours truly futás idei második fordulójára szerte a világon.
A Kanizsai Futóklub ennek apropóján ismét vár minden érdeklődőt Kiskanizsán a Szent Flórián téren 9 órára, a közös futásra. Az útvonal a megszokott Kiskanizsa - Bajcsa - Murakeresztúr - Kiskanizsa lesz, a távot mindenki maga választja meg. Frissítő egyénileg, illetve Bajcsán lesz.

További részletek:
Klikk ide!

A januári forduló "világranglistája" elérhető itt!
A januári kanizsai futás képei Itt láthatóak!

Gyertek, fussunk közösen!


Farsangi futás

Leopárd a belvárosban!

Vasárnap délelőtt egy leopárd ólálkodott Nagykanizsán a vásárcsarnok előtt.

Bár az állat nyugodtan viselkedett, az éppen arra járó hastáncosnő értesítette a közelben fotografáló, ezüstös csillogású hajkoronát viselő álrendőrt. Ő azonban nem helyezte szolgálatba magát, így nem tudta befogni a gyönyörű állatot - inkább kivezényelte a katonaságot.

Hazánk védelmezője mindenre felkészülve gázálarcot is húzott, és a leopárd nyomába eredt, aki ekkor már a Fő úton rohant. Segítségére sietett egy igazi magyar betyár is, akit viszont egy kalóz üldözött, egy biciklis bohóccal a háta mögött.

Ezen a képtelen helyzeten már a mögöttük loholó varázsló sem tudott segíteni, mely végül a boszorkánynak sikerült: szemmel verte a tömeget, akik több kilométeres futás után visszaváltoztak a Kanizsai Futóklub tagjaivá.

Az ördög vigye el őket!

A betyár és a kalóz képeiben mindez:
Kattintás!


Programajánló

Farsangi futás

2007-es emlékkép Február 21-én (vasárnap) várunk minden Klubtagot és érdeklődőt délelőtt 9 órára a vásárcsarnok elé, ahonnan jelmezes farsangi futás indul!

A városban teszünk meg egy néhány km-es kört, majd a vásárcsarnokban pótoljuk az elvesztett folyadékot és energiát.
Jelszó: vidámság és fánk!


Gyertek, és fussatok minél többen, lehetőleg jelmezben! Megválasztjuk a legötletesebb jelmezt, és azt, amelyikben a legnehezebb a futás.
A győztesek futhatnak még egy kört! :-)

Jelmeztár 2007-ből


Kilométergyűjtő verseny

Szoros csatában vezet a Kanizsai Futóklub

2010-ben folytatódik a "Nagy kilométergyűjtő verseny" a Kanizsai Futóklub és a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók között.


A számlálókat lenulláztuk, így január elsején tiszta lappal indult mindkét klub eme nemes versengésben.
Az év első hónapjának adatait összesítve megállapítható, hogy a verseny igencsak szorosan indult, hiszen a két klub között csupán 29 km eltérés van. Ami azonban tavaly egyszer sem fordult elő, most megtörtént: a Kanizsai Futóklub gyűjtött több km-t, így vezet!

Az első hónap eredményei:
Kanizsai Futóklub:4797 km.
Egerszegi Aszfaltszaggatók: 4768 km.

Az alábbi linkre kattintva látható mindkét futóklub részletes statisztikája. Hányan futottak? Ki futott legtöbbet? Mennyi az egy futóra eső km. átlag? stb.
Katt ide!

Jó böngészést mindenkinek!

Hajrá Kanizsa!Beszámoló

Margita terepmaraton

Február 6-án a Gödöllői dombság várta a futás megszállottait, ugyanis ekkor került megrendezésre a Margita terepmaraton. A Kanizsai Futóklubot Lubics Szilvia és Sznopek József képviselte ezen a 39,6 km hosszú versenyen, amely az úgyneveztett Terep Ultra Kupa első állomása is volt egyben.

Szilvi írt beszámolót, melyből kiolvasható a terepfutás minden „szépsége”:
Irány a terep!


Jegyzet

'Ilyenkor futni?'

Mínusz fokok, északi szél, havas utak – és én futok. Kb. másfél órája már, amikor Galambok határában egy 10 év körüli, ránézésre Krisztofer Rómeónak elnevezett flangáló gyerek kérdőn, csodálkozva rámkiált: „Ilyenkor futni?”. Igen – felelek röviden, mert ilyenkor mit is mondhatna az ember?

Hogy is mondhatná el, milyen élmény ilyenkor futni...

tovább...


Megvan az év fotója

Győzött a 'Futás egy távoli bolygón'

Néhány hete arra kértük az olvasóinkat, hogy az elmúlt év Kanizsai Futóklubos képeiből válasszák ki a legjobbakat. Közel félszáz szavazatot kaptunk, és ezek alapján kialakult a sorrend.
A legtöbb voksot a fenti kép kapta, ami a karácsonyi futáson készült valahol Sormás és Szepetnek közt félúton, gyönyörű napsütésben és dermesztő hidegben. A fényképet Lubics Gyuri készítette, a "modell" pedig Valgut Zoli volt.

Köszönjük a szavazatokat, és mindenkit arra buzdítunk, hogy amennyiben lehetséges, örökítse meg a futásainak emlékezetes pillanatait, hogy egy év múlva hasonlóan gyönyörű képeket tárhassunk a világ elé!

Az "Év fotója" szavazás végeredményéhez:
katt ide!


Beszámoló

Csúcson voltam

Szabó Béla nem tétlenkedett az elmúlt hétvégén: Magyarország legmagasabb csúcsát ostromolta meg többször is, persze csak futva.

Képekkel illusztrált élményeit olvashatja mindenki, aki magasra tör:
Csúcsra fel!


Yours truly futás Nagykanizsán

Becsülettel helytálltunk

Elkékülni, vigyázz, sípszó! ... hangzott el az indító vezényszó a kanizsai Yours truly futóverseny rajtjánál vasárnap reggel nemsokkal 9 óra után. A fagypont körüli levegőn didegrő közel 40 futó rég örült ennyire, hogy végre szedheti a lábát!

Ami nem csoda, hisz a rajt előtti fél óra a kellemes melegben telt el, ahol a készülődés alatt a Kanizsai Futóklub elnöke, Sznopek József pezsgővel köszöntötte a résztvevőket, és átadta a "Nagy kilométergyűjtő verseny" első évében győztes Egerszegi Aszfaltszaggatóknak járó serleget. Viszonzásul, egerszegi barátaink szintén egy kupával jutalmazták a kanizsai csapatot. Szép gesztus volt, köszönjük!
A futáson résztvevők 10 és 50 kilométer között választottak maguknak távod. A mai nap célja nem is lehetett más, minthogy a versenykiírás szellemében mindenki becsülettel teljesítse a maga elé kitűzött távot. Le a kalappal mindenki előtt, aki a zord időben (hideg, a fordító után ordító szél, hóesés) eljött és futott! Külön gratulálunk mindazoknak, akik a mai napon futottak először 10-, 15-, 25 kilométert, és minden sportolónak aki teljesítette az 50 kilométeres távot! A futást nagyban elősegítette Sznopek Józsiék bajcsai forralt boros, teás frissítője, mely igazi test és lélekmelegítő volt. Köszönjük!
Aki pedig lemaradt erről a rendezvényről, ne búsuljon, hisz február 28-án ugyanígy megrendezésre kerül ez a futás.

A versenyen részvevőkről, a lefutott távokról hamarosan részletes adatokat közlünk. Aki szeretne felkerülni a mai napon a világon bárhol hasonló futáson részt vettek közé, az klikkeljen ide, és küldje el az adatait!
Folyamatosan frissülő "világranglista" elérhető itt!

A nap képei (melyeket Valgut Zotán és Gadányi László készített) megtekinthetőek az alábbi linken:
Kattanás!


Gondolatok - egy elmaradt beszámoló helyett

13 óra 38 perc 29 másodperc

Volt egyszer egy ember, aki elhatározta, hogy lefut 350 métert.
Megcsinálta.
Öt évvel később, ugyanez az ember elhatározta, hogy Vasember lesz.
Megcsinálta.
Azóta eltelt fél év. Azóta letisztult minden, helyére kerültek az érzések, az élmények. Köves Peti pedig papírra vetette gondolatait a versennyel kapcsolatosan.

Péter teljesítménye elismerésre méltó, története tanulságos.

Légy részese:
Katt ide!


Versenyajánló

Yours truly futás Kanizsán

Január 31-én és február 28-án rendezik meg ezt a rendhagyó futóversenyt szerte a világon.
A Kanizsai Futóklub is lehetőséget biztosít, hogy közös élmény legyen a versenyen való részvétel. Mindkét versenynapon várunk minden érdeklődőt, hogy közösen teljesítsük a választott távot (50-, 25-, 10 km).


És hogy mitől is különleges ez a verseny? Hol és hogy futhatsz velünk?
Klikk ide!

Tavalyi emlékek:
Beszámoló
Képek

Az első versenynap érdekessége, hogy ekkor kerül kihírdetésre a "Nagy kilométergyűjtő verseny" eredménye, és történik meg a győztesnek járó kupa átadása is.


Frissülünk

Új témák a Fórumon

A közösségi szellemet erősítendő három új téma nyílt a Kanizsai Futóklub fórumán:

1. "Társkereső"
A hideg, sötét napokon jól jönne néha egy társ, hogy ne kelljen egyedül róni a kilométereket. Ebben nyújt segítséget ez a topik. Csak írd be, hogy mikor, hol, mennyit szeretnél futni, kb. milyen tempóban. Vagy pont fordítva, keress itt valakit, akihez csatlakozni tudnál.

2. "Futót láttam!"
Ha látsz valakit a Klubból futni valahol, írd le ide (pláne miután rádudáltál, vagy kiabáltál)! Ezen a topikon keresztül is érezni fogjuk, hogy mindig van szurkolónk!
Valamint: soha ne hidd, hogy el tudsz bújni (futni) a világ elől :-)

3. "Futóbeszéd"
Aki már rátévedt a KaCsacsogás topikra, az biztos irigyelte a csajainkat, hogy megy a csacsogás. Most szélesre tárjuk a kaput, és nemcsak hölgyek számára biztosítjuk, hogy eszmét cseréljenek mindenről, ami futás. És ami nem.

Mindenkinek jó futást, és aktív fórumozást kívánunk!
Keresés a honlaponHonlapkészítés